Imtech NV

Published: 07:30 12.11.2008 GMT+1 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech versterkt ICT-portfolio in Duitsland

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) neemt de Duitse ICT- specialist Neo GmbH over. Met 45 medewerkers realiseerde Neo in 2007 ruim 4 miljoen euro opbrengsten. Neo wordt geïntegreerd in de Duitse ICT-divisie van Imtech, waarmee het ICT-portfolio van Imtech in Duitsland wordt versterkt. De overname zal direct bijdragen aan de winst per aandeel. Het management van Neo blijft na overname aan, waarmee continuïteit gegarandeerd is.

Profiel Neo
Neo is opgericht in 2001 en gevestigd in Hannover met een vestiging in Stuttgart. Neo is een snelgroeiende, gecertificeerde SAP Service Partner die voor circa 100 middelgrote en grote Duitse opdrachtgevers in de industrie, consumentenmarkt en zorgsector hoogwaardige SAP-applicaties realiseert. Neo is gespecialiseerd in SAP-technologie die primaire en secundaire bedrijfsprocessen ondersteunt, bijvoorbeeld voor mobiele applicaties, ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Management), portals (onder meer voor E-commerce) en EDI (Electronic Data Interchange). Met name op het gebied van mobiele applicaties is Neo in Duitsland één van de sterkste spelers met ook projecten in andere Europese landen.

Synergie
In Duitsland telt de ICT-divisie van Imtech (Fritz und Macziol en Infoma(TM)) ruim 2.500 ICT-klanten en behoort tot de grootste spelers op de Duitse ICT-markt met sterke partnershiprelaties met wereldmarktleiders IBM en Microsoft. Ruim 400 van deze klanten gebruiken ERP-applicaties op basis van SAP-technologie in combinatie met software en hardware van IBM. Juist in deze combinatie zijn er veel groeimogelijkheden. De overname van Neo maakt het mogelijk attractieve SAP-applicaties op basis van software en hardware van IBM breed in Duitsland uit te rollen. Neo zal dan ook als een volledige geïntegreerde business unit van Fritz und Macziol gaan opereren. De klanten van Neo krijgen op hun beurt het volledige additionele dienstenpakket Fritz und Macziol en Infoma(TM) tot hun beschikking.

Strategie Imtech
Imtech combineert elektrotechniek, ICT en werktuigbouw tot technische totaaloplossingen. Het aandeel van informatie- en communicatietechnologie neemt hierbij snel toe. Steeds vaker worden de totale technologische oplossingen van Imtech gedomineerd door overkoepelende ICT-applicaties. Strategisch gezien is uitbreiding van de Europese ICT-activiteiten van Imtech dan ook van belang. Imtech focust zich met name op versterking van deze positie als business partner van IBM en Microsoft. In Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en in de UK is inmiddels een sterke positie op de ICT-markt opgebouwd als IBM en Microsoft partner. Met de overname van Neo, die prima in dit strategisch kader past, wordt de ICT-positie in Duitsland verder versterkt. Eerder dit jaar nam Imtech al ICT-ondernemingen over in de UK, België, Zwitserland, Oostenrijk met een totaal aan opbrengsten van nagenoeg 125 miljoen euro.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie
Media:
Analisten & beleggers:
Mark Salomons
Secretaris van de Vennootschap
T: +31 (0)182 543 514
E: mark.salomons@imtech.eu www.imtech.eu
Jeroen Leenaers
Manager Investor Relations
T: +31 (0)182 543 504
E: jeroen.leenaers@imtech.eu www.imtech.eu

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met meer dan 19.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van ruim 3,3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/mobility in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oost-Europa, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 14.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index. Het aandeel Imtech is tevens opgenomen in de Dow Jones STOXX 600 index.

pdf-versie persbericht

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.eu