Greencall introduceert duurzaam mobiel bellen op zonne-energie

12/11/2008 09:00

Greencall B.V.

ROTTERDAM - Het nieuwe Nederlandse telecombedrijf Greencall start in januari 2009 met het aanbieden van duurzaam mobiel bellen. Via de webwinkel gaat het bedrijf opladers aanbieden die op zonne-energie werken. Met fabrikanten van mobiele telefoons wil Green Call in gesprek gaan over de productie van batterijen die langer meegaan en mobiele telefoons die op zonne-energie werken.

,,De techniek is er al. Door te starten met opladers op zonne-energie maken we duurzaam bellen voor een grote groep mensen bereikbaar. Als daarna fabrieken meewerken om batterijen te produceren die bijvoorbeeld twee weken meegaan, leidt dat tot minder productie en lagere vervuiling," legt Mike Stevens van Greencall uit.

Het nieuwe telecombedrijf gaat daarnaast klanten en bedrijven benaderen die zich bezighouden met duurzaamheid, energie en natuurbehoud. Het bedrijf koopt zich in bij internationale projecten voor natuurbehoud en kleinschalige projecten zoals het natuurvriendelijk onderhoud van het Nederlandse landschap.

Greencall onderscheidt zich verder van andere aanbieders door als enige in Nederland abonnementen aan te bieden aan jongeren vanaf zestien jaar en mensen met een BKR-registratie. Dat kan omdat het bedrijf op een slimme manier voorkomt dat de belkosten bij deze groep te hoog oplopen.

Jongeren onder de achttien kunnen momenteel alleen prepaid mobiel bellen. ,,Bij ons krijgen ze een eigen abonnement dat ze zelf betalen en staan de ouders of voogd borg," legt Stevens uit. Mensen die bij andere aanbieders geweigerd worden vanwege onbetaalde rekeningen, krijgen bij Greencall een abonnement op maat. Zowel jongeren als andere klanten kunnen niet meer bellen dan hun beltegoed. Stevens: ,,Als je boven je bundel uit dreigt te bellen, krijg je een sms'je om je te waarschuwen. Je kunt je gesprek wel afmaken, maar je kunt je belminuten alleen upgraden als je je vorige rekening hebt betaald. Zo behouden we de controle."

Greencall reserveert nu vele klanten die zich al hebben aangemeld. In januari 2009 is de planning Greencall live te gaan en opent vier pilot shop-in-shop winkels in de vier grote steden. Na Nederland richt Green Call zich op de rest van Europa.

Meer informatie: www.greencall.nu

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.greencall.nu