Gemeente Sittard-Geleen


155_2008

PERSBERICHT

Digitale informatie over beheer

Gemeentelijke onderhoudsplanningen op internet

Sittard-Geleen, 12 november 2008- Vanaf vandaag kunnen inwoners via de gemeentelijke website informatie inwinnen over het beheer van de openbare ruimte. Informatie over actuele snoei- en onderhoudsprogramma's, inspecties van rioleringen en wegen in hun buurt is via www.sittard-geleen.nl toegankelijk. 'Dit is een belangrijke stap om burgers sneller en efficiënter van actuele informatie te voorzien. Uit de vele gesprekken die wij gevoerd hebben met onze burgers is gebleken dat er behoefte is aan deze digitale informatie' aldus wethouder Widdershoven.

Verbeteren van de dienstverlening aan burgers en bedrijven is een van de gemeentelijke speerpunten. Het toegankelijk maken en uitbreiden van informatie via de gemeentelijke website is daar een belangrijk onderdeel van. Er is steeds meer informatie via de gemeentelijke website beschikbaar. Zo kunnen inwoners diverse formulieren downloaden en is via de digitale belastingbalie informatie te vinden over de eigen aanslagen en beschikkingen, taxatieverslagen en gemeentelijke belastingen.

Behalve de uitgebreide digitale informatie heeft de gemeente ook een folder ontwikkeld over het beheer van de openbare ruimte. Deze folder 'Hoe beheren wij de stad' is via de gemeentelijke website te downloaden. Vanaf woensdag 12 november zendt de lokale omroep Start een informatie-item uit over het beheer van de openbare ruimte.


---