Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - woensdag 12 november 2008

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 12 november t/m zondag 23 november 2008

Woensdag 12 november
12.30 uur
Wethouder Luchtenveld onthult samen met zijn collega uit Nijkerk de heer Lambooij een speciaal bouwbord bij de in aanbouw zijnde aansluiting van de A28 ter hoogte van de nieuwbouwwijken Vathorst en Corlaer. Het bouwbord is de vierde in een serie en is ditmaal ontworpen door een leerling van het Van Lodensteincollege. Locatie: Van Lodensteincollege, Zuiderinslag 1 Hoevelaken.

13.00 uur
Wethouder Hekman neemt deel aan een excursie met het bewonersplatform Liendert/Rustenburg; men bezoekt de wijken De Baarsjes en Oud-West in Amsterdam. Locatie: vertrek vanaf De Groene Stee, Wiekslag 92 te amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het 22e Nationaal Zwembadcongres van Vereniging Sport en Gemeenten. Locatie: Bilderberg Hotel De Buunderkamp, Buunderkamp 8 te Wolfheze.

16.00 uur
Wethouder Eerdmans spreekt tijdens het Lustrumfeest ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van De Onthaasting. Locatie: De Onthaasting, Stationsstraat 42a te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de voorvertoning van de film 'De Multi Culti Story'. Locatie: Cultuurhuis Stefanus, Amazonedreef 40 te Overvecht.

19.30 uur
Wethouder Eerdmans verwelkomt de deelnemers aan de jaarlijkse bijeenkomst Zelforganisaties. Het thema van dit jaar is 'Senioren en Zorg'. Locatie: de Koperhorst, Paladijnenweg 275 te Amersfoort.

Donderdag 13 november
09.30 uur
Wethouder Luchtenveld bezoekt het najaarscongres van de VNG afdeling Utrecht, het thema is 'Midden-Nederland: leefbaar en bereikbaar?'. Locatie: Gemeentehuis van De Bilt, Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven.

10.00 uur
Wethouder Eerdmans, wethouder Kruyt, wethouder Boeve, wethouder Van Daalen en wethouder Hekman geven gastlessen op verschillende Amersfoortse basisscholen in het kader van de Dag van Respect. Wethouder Eerdmans bezoekt de Mulock Houwerschool in Liendert, wethouder Kruyt bezoekt de St. Josephschool in Hooglanderveen, wethouder Boeve bezoekt de Gabrie Mehenschool in Kattenbroek, wethouder Van Daalen bezoekt de J. Calvijnschool in het Leusderkwartier en wethouder Hekman bezoekt basisschool De Wiekslag in Liendert. Locaties:
Mulock Houwerschool, Lageweg 4 te Amersfoort;
St. Josephschool , Disselplein 10 in Hooglanderveen; Gabrie Mehen, De Ontdekking 5 (dislocatie) te Amersfoort; J. Calvijnschool, Waterdaal 3 te Amersfoort;
De Wiekslag, Trekvogelweg 180-1 te Amersfoort.

10.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper houdt een voordracht tijdens de Lectorendag van de Academie voor Leiderschap Politie. Het thema is: 'signaleren en adviseren'. Locatie: Concernlocatie Politieacademie te Apeldoorn.

13.30 uur
Wethouder Van Daalen bezoekt het Minisymposium en de contractondertekening van het VIA-project. Met dit project wordt een tweede kans geboden aan mensen die hun huurwoning dreigen kwijt te raken door een diversiteit aan problemen. Locatie: Vergadercentrum De Veste, Zon & Schild, Utrechtseweg 266 te Amersfoort.

14.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en burgerleden van de gemeente Capelle aan den IJssel welkom. De gemeente Capelle aan den IJssel brengt een tweedaags bezoek aan de gemeente Amersfoort om zich te oriënteren op het gebied van waterbeheer, het Platform Water, het project Vathorst-Noord, waterrecreatie in het Eemhavengebied, het Vrouw en Kindcentrum, het project Plekzat, het CJG en Perron Expressie. Locatie: Cultureel Centrum De Kamers, Wezeperberg 8 te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de receptie ter gelegenheid van het afscheid van Alwin Dam als Officier van Justitie Veiligheidshuis Amersfoort van het Arrondissementsparket Utrecht. Locatie: Arrondissementsparket Utrecht, Vrouwe Justitiaplein 1 te Utrecht.

16.30 uur
Wethouder Eerdmans heet nieuwe Amersfoorters welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

17.45 uur
Wethouder Kruyt en wethouder Van Daalen bezoeken de bijeenkomst georganiseerd door het bestuur van de gemeente Capelle aan den IJssel om raadsleden, collegeleden, fractieleden en de griffie van de gemeente Amersfoort te ontmoeten. De gemeente Capelle aan den IJssel brengt een tweedaags bezoek aan de gemeente Amersfoort. Locatie: Stadsbrouwerij De Drie Ringen, Kleine Spui te Amersfoort.

18.30 uur
Wethouder Kruyt bedankt vrijwilligers en organisatoren van evenementen in Amersfoort. Locatie: Congrescentrum De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Boeve bezoekt de bewonersavond Amelisweerd over de skatebaan en jongerenontmoetingsplekken. Locatie: Wijkcentrum De Trefhorst, Bruispad 2 te Amersfoort.

Zaterdag 15 november
11.00 uur
Wethouder Van Daalen heet de deelnemers aan de seniorenconferentie welkom. Het thema van de conferentie is: 'De Zilveren Kracht'. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

13.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper ontvangt Sint Nicolaas op de kade van de Eemhaven. Locatie: Eemhaven te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Kruyt opent het nieuwe clubhuis van HockeyClub Eemvallei. Locatie: HC Eemvallei, Caraïben 1 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Kruyt opent de gerenoveerde boerderij Sneul in de wijk Nieuwland. De deel van de boerderij is verbouwd tot expositieruimte en KunstKring Nieuwland exposeert daar tijdens de Staalkaart en de KunstKijkRoute. Locatie: Boerderij Sneul, De Rode Leeuw 11a te Amersfoort.

Zondag, 16 november
15.00 uur
Wethouder Kruyt opent het Armando Museum Bureau en de tentoonstelling 'Het vuur voorbij' van Armando en Raffael Rheinsberg. Locatie: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 te Amersfoort.

Maandag 17 november
11.00 uur
Wethouder Eerdmans geeft het startschot voor het samenwerkingsverband van de ABC-school in de wijken Leusderkwartier, Vermeerkwartier en Dorrestein. Locatie: Koningin Wilhelminaschool, Stevinstraat 2 te Amersfoort.

18.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper, wethouder Eerdmans en gemeentesecretaris Huitink nemen deel aan de participatie en inspraakbijeenkomst. Deze bijeenkomst is een vervolg op de stadsbijeenkomst in mei, waar met Amersfoorters is besproken wat er beter kan met betrekking tot participatie. Locatie: De Flint, Concinckstraat 60 te Amersfoort.

Woensdag 19 november
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt deel aan de driedaagse bestuursconferentie van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) in Zweden. De conferentie heeft als thema 'Be prepared' en gaat over het vraagstuk van integrale risicobeheersing in relatie tot het ambitieniveau van de VRU en haar partners. Men brengt een bezoek aan het brandweeroefencentrum in Revinge en maakt kennis met het gemeentebestuur van Malmö. Locatie: Zweden.

15.00 uur
Wethouder Eerdmans spreekt de aanwezigen toe tijdens de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de start van fase II EVZ Valleikanaal. Locatie: College Het Stromenland, Zangvogelweg 4 te Amersfoort.

Donderdag 20 november
12.30 uur
Wethouder Boeve bezoekt de lunchbijeenkomst van de NMNH (Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel) Departement Eemland. Tijdens deze bijeenkomst spreekt Annette Nijs, oud-staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Locatie: Restaurant Liefferinks Ros Beijer, Hamerveldseweg 57 te Leusden.

15.00 uur
Wethouder Eerdmans houdt een inleiding tijdens de bestuurlijke bijeenkomst over het convenant 'Aanval op Schooluitval 2008-2012'. Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt is aanwezig bij deze bijeenkomst die is georganiseerd door het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Wethouder Eerdmans spreekt over de aansluiting VMBO-MBO en onderwijs-arbeidsmarkt. Locatie: Centraal Museum Utrecht, Nicolaaskerkhof 10, te Utrecht.

17.00 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de slotbijeenkomst van de Dag van de Dialoog, in aanwezigheid van mevrouw Haak, gedeputeerde van de Provincie Utrecht. Locatie: 't Hooghe Landt College, Trompetstraat 1 te Amersfoort.

Vrijdag 21 november
16.00 uur
Wethouder Luchtenveld, wethouder Hekman en wethouder Boeve bezoeken de receptie ter gelegenheid van het afscheid van Gerrie Loorbach als directeur van AM Utrecht. Locatie: Slot Zeist, Zinzendorflaan 1 te Zeist.

20.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het concert van de Gerefomeerde Oratorium Vereniging Magdiël. Met dit concert neemt de oratoriumvereniging afscheid van haar dirigent. Locatie: de St. Joriskerk te Amersfoort.

Zaterdag 22 november
19.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de Gastenavond van het Nederlands Blazersensemble. Locatie: De Duif te Amsterdam.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort