Persbericht

Bibliotheek UvA plant personeel met Rostar CAS van Paralax

Maarssen, 12 november 2008 - De Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam heeft Rostar CAS in gebruik genomen voor het maken van de personeelsplanning. De software van Paralax wordt ingezet om 60 medewerkers verspreid over zes vestigingen in te roosteren: door een centrale planning kunnen medewerkers nu op meerdere vestigingen worden ingezet.

De belangrijkste gebruikers van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam (UB) zijn medewerkers en studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het inplannen van personeel van de bibliotheek is een complex proces: de planners moeten niet alleen rekening houden met de openingstijden en de bezetting van de verschillende locaties, maar ook met de voorkeuren, kwalificaties, beschikbaarheid en de nog te werken uren van de medewerkers.

Werkroosters werden tot voor kort per vestiging gemaakt. Planners hadden weinig overzicht in de uren die de medewerkers hadden gemaakt ten opzichte van de diensten en activiteiten. Sinds de implementatie van Rostar CAS kunnen medewerkers op meerdere vestigingen worden ingepland. Hierdoor kan de UBA haar personeel optimaal inzetten en besparen op inhuurkrachten.

Linda van der Weg bij de UB: "Rostar CAS scheelt onze planners veel tijd. Hoewel onze personeelsplanning zeker niet eenvoudig is, kunnen ze met Rostar CAS een overzichtelijk en overdraagbaar rooster maken dat eenvoudig te beheren is. Dat levert niet alleen een kostenbesparing op, maar de dienstverlening naar onze klanten gaat ook nog eens omhoog, doordat we onze vaste krachten beter kunnen inzetten."

Rob Buikema, directeur van Paralax: "Door een centrale planning kun je als organisatie veel kosten en plantijd besparen, dat blijkt steeds weer opnieuw. Vaak is het efficiënter om roosters te maken voor de gehele organisatie, omdat je medewerkers op die manier optimaal kunt inzetten. Bij UBA is dat gelukt en we zijn er trots op dat we de bibliotheek hebben kunnen helpen in het verbeteren van de dienstverlening."

(311 woorden)