Gemeente Delft

Subsidie voor kunst- en poppodium Ciccionina

Het college van B&W stelt eenmalig 17.750 euro subsidie beschikbaar voor Ciccionina, een stichting die zich inzet om jongeren op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met muziek, theater en andere kunsten.

Ciccionina, een initiatief van jongeren voor jongeren, wil een ontmoetingsplek zijn voor jong uitgaanspubliek en biedt een podium aan lokale en regionale bands, kunstenaars en theaterproducties. Bovendien stimuleert de stichting samenwerking tussen professionele kunstenaars en talentvolle amateurs. De combinatie jongeren, kunst en cultuur staat centraal in de activiteiten van de stichting. Daardoor onderscheidt Ciccionina zich van bestaande uitgaansgelegenheden en draagt zij bij aan het jeugd- en cultuurbeleid van de gemeente Delft.

Ciccionina komt voort uit het initiatief Kromstraat Kreatief, dat door inzet van creatieve en culturele activiteiten de Kromstraat een positief imago moet geven. "Met Ciccionina slaan we twee vliegen in één klap: het draagt bij aan de positieve ontwikkeling van de Kromstraat en vergroot het culturele aanbod voor jongeren in Delft", aldus wethouder Merkx.

Ciccionina is gehuisvest in de voormalige discotheek Tijdloos in de Kromstraat. Dit pand is in bezit van de Vastgoed Ontwikkelings Maatschappij Delft. Deze verhuurt het pand tijdelijk aan Ciccionina om te voorkomen dat het gedurende lange tijd leeg staat en om de levendigheid van deze straat te bevorderen. In afwachting van een verbouwing en definitieve bestemming van dit pand kan de stichting tot en met juni 2009 daar blijven.

De gemeente wil panden die op de wachtlijst staan om verbouwd of gesloopt te worden zoveel mogelijk tijdelijk gebruiken voor sociale en culturele activiteiten. De huisvesting van Ciccionina in de Kromstraat is een voorbeeld van tijdelijke herbestemming van zo'n pand.

Noot voor de redactie (