Ingezonden persbericht


PC met internet voor minder draagkrachtige gezinnen Gemeente Amsterdam neemt internetverbindingen af bij Tele2

Amsterdam, 12 november 2008. Communicatiebedrijf Tele2 heeft een overeenkomst gesloten met de Gemeente Amsterdam voor het leveren van internetverbindingen voor minder draagkrachtige gezinnen met kinderen op de middelbare school. De Gemeente Amsterdam geeft deze gezinnen een computer met internetaansluiting. Op deze manier zorgt de gemeente ervoor dat deze schoolgaande kinderen gebruik kunnen maken van een computer en internetverbinding en zo de aansluiting met de maatschappij behouden en verbeteren.

Sinds 2003 verstrekt de gemeente Amsterdam in het kader van armoedebestrijding gericht op minimajongeren, jaarlijks PC's met internetfaciliteit. Voor de ouders van deze jongeren is het vaak financieel onmogelijk om een computer met internetabonnement aan te schaffen. Gezien de vorm van de huidige leermiddelen en de wijze van kennisoverdracht is het voor opgroeiende kinderen in alle typen van het voortgezet onderwijs noodzakelijk om over een PC met internetfaciliteit te beschikken om volwaardig aan het onderwijs te kunnen deelnemen.

"Internet behoort tegenwoordig tot de primaire levensbehoeften van vrijwel elke Nederlander en daarom leveren wij betaalbare producten die eenvoudig in gebruik zijn," aldus Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt. "Wij vinden dit project een fantastisch initiatief en zien dit als voorbeeld voor andere gemeenten."


- Einde -

Tele2 Nederland B.V. is één van de grootste communicatiebedrijven in Nederland. Het bedrijf biedt consumenten, de zakelijke en de wholesale markt een compleet pakket van communicatiediensten. Tele2 levert spraak-, data-, internet- en tv-diensten via een eigen infrastructuur, voorzien van de modernste netwerktechnologieën. Tele2-klanten profiteren van gebruiksvriendelijke en betaalbare diensten van topkwaliteit. Meer nieuws en informatie zijn verkrijgbaar via tele2.nl.

Contact Tele2
Remco Meerstra
Corporate Reputation Executive
Tel: +31-20-750-1804
E-mail: remco.meerstra@tele2.com


---- --