Ingezonden persbericht


13 november 2008

Persinformatie · Persinformatie · Persinformatie

Nieuwe en grotere polikliniek voor
Plastische chirurgie Bronovo

Op woensdag 12 november 2008 heeft de opening plaatsgehad van de nieuwe en grotere polikliniek Plastische en reconstructieve chirurgie van Bronovo. Onder leiding van de magische handen van Hans Kazàn is de officiële openingshandeling verricht.

De polikliniek is op feestelijke wijze geopend tijdens het minisymposium Van Manus tot Mozart, waar de relatie werd gelegd tussen handchirurgie en muzikaal talent. Aansluitend aan de opening kregen aanwezigen de gelegenheid de nieuwe polikliniek te bezichtigen. De huisvesting in Bronovo van de polikliniek Plastische en reconstructieve chirurgie voldeed niet meer aan de vraag. Uitbreiding van de vakgroep, toename van het aantal patiënten, de aanwezigheid van het Pols- en handcentrum, de ketenzorg voor borstreconstructies, een meer geïntegreerde aanpak van de zorgvraag en meer gedifferentieerde spreekuren maakten een verhuizing naar een locatie met meer ruimte en mogelijkheden noodzakelijk.

Dit jaar zijn een vierde en vijfde plastisch chirurg tot de maatschap Plastische en reconstructieve chirurgie ­ die in Bronovo, Gezondheidscentrum Wassenaar en 't Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer praktijk voert ­ toegetreden. "We zijn verheugd over de komst van onze nieuwe collega 's en de nieuwe ruimte. We kunnen nu meer patiënten zien en daar zijn ook onze collegaspecialismen bij gebaat. De grotere capaciteit biedt ons ook de gelegenheid de wachtlijsten te verkorten", aldus Robert Huijgen, plastisch chirurg.

De afdeling Plastische en reconstructieve chirurgie in Bronovo bestaat uit vijf plastisch chirurgen, zes secretariaat-medewerksters, twee verpleegkundigen/wonddeskundigen en één of twee co-assistenten Naast de algemene plastische chirurgie hebben de plastisch chirurgen hun eigen aandachtsgebieden: R.E.F. Huijgen hand- en polschirurgie J.E. Sluimers handchirurgie en hoofd-halsreconstructies L.T. Tan cosmetische chirurgie en handchirurgie Mw. dr. J. Zguricas mammareconstructies (primair en secundair) Mw. dr. J.W.J.M. Bardoel hand- en polschirurgie Het secretariaat van de Plastische en reconstructieve chirurgie Bronovo is dagelijks bereikbaar via: 070 - 312 46 16.

Tijdens de opening verzorgde de Nederlandse pianist/componist Christopher Devine een pianorecital.

Fotobijschrift: Huybert van Eck, Raad van Bestuur Bronovo, en Hans Kazàn verrichtten samen de openingshandeling van de polikliniek Plastische en reconstructieve chirurgie Bronovo.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht