SPS presenteert Gensys Active CMDB Solution tijdens Storage Expo


REEUWIJK, 20081111 -- SPS, specialist in beheer en continuïteit van ICT-omgevingen, presenteert tijdens de Storage Expo op 12 en 13 november de Gensys Active CMDB Solution voor managed service providers en professionele IT-organisaties. Met deze aankondiging verrijkt SPS haar Gensys 7 totaaloplossing met de meest geavanceerde functionaliteiten om de problematiek rondom het up-to-date houden van configuratie-informatie in bedrijfsnetwerken te verhelpen.

Meer dan vijftig procent van de IT-managers heeft moeite om de Configuration Management Data Base up-to-date te houden. Als de correctheid van de CMDB niet gegarandeerd kan worden, is deze onbruikbaar voor snelle analyse en diagnose. Tevens moeten vaak nieuwe en/of handmatige inventarisaties worden uitgevoerd, waarbij de onderlinge relaties van de configuratie-items en de business processen waarvoor ze worden ingezet vaak moeilijk zijn te achterhalen. Met deze resource management oplossing binnen Gensys wordt dit een geautomatiseerd proces. De voordelen van deze oplossing zijn evident. Door betere informatie worden veel kosten voorkomen, de lease- en onderhoudscontracten worden beter beheerd, het is eenvoudiger om doorbelastingen per bedrijfsproces te registreren en de capaciteitsbehoefte en stroom- en koelingbehoefte worden inzichtelijk.

De Gensys Active CMDB Solution bestaat uit:
* Gensys Network Discovery
* Gensys Asset Management
* Gensys CMDB Generator
* Gensys Change Management
* Gensys Power Management
* Gensys Cable Management

Frits Timmermans, operationeel directeur bij SPS: "Met deze nieuwe functionaliteit in Gensys stellen wij IT-managers in staat het beheer en de continuïteit van de ICT-omgeving nog beter te waarborgen. Tevens kunnen aanzienlijke kosten worden bespaard door het configuratiebeheer te automatiseren. Wij zijn dan ook trots dat we deze nieuwe functionaliteit tijdens de Storage Expo kunnen tonen."

SPS, The Service Provider Solution Company, toont deze oplossing op stand 09C040 tijdens de Storage Expo, op 12 en 13 november 2008. Voor meer informatie: www.sps.nl.

-------------------------------

Over SPS
SPS, opgericht in 1994, is een volledig Nederlands bedrijf dat zich onderscheidt door een proactieve en bedrijfsgerichte benadering van ICT-beheer. SPS biedt totaaloplossingen waarin alle wenselijke componenten op het gebied van ICT-beheer en continuïteit aan bod komen. Dit is ontwerp, implementatie, monitoring, beheer en uitwijk in één. SPS ondersteunt hiermee zowel ICT-afdelingen als ICT-dienstverleners bij het veranderproces van technology provider naar service provider.
In het eigen RES-Q remote beheercentrum wordt gedurende 24 uur per dag, zeven dagen per week maximale beschikbaarheid gegarandeerd voor meer dan vijftig organisaties. Deze diensten worden altijd uitgevoerd op basis van de Gensys-oplossingen voor enterprise systems management. SPS is tevens ontwikkelaar en leverancier van deze Gensys-producten en biedt organisaties zo (totaal)oplossingen.

SPS biedt in haar moderne en beveiligde datacenter uitwijk en disaster recovery-oplossingen als managed service. Meer dan driehonderd nationale en internationale organisaties maken gebruik van de oplossingen en diensten van SPS. SPS is gespecialiseerd in server oplossingen gebaseerd op onder andere Windows, Unix, Linux en Database systemen als SQL server, Oracle en Progress, evenals storage oplossingen van EqualLogic en CommVault. Meer informatie is te vinden op www.sps.nl.





SPS