Wouter Bos geeft Mansholtlezing


DEN HAAG, 20081010 -- Het bestuur van de Vereniging van Europese Journalisten nodigt u uit voor de elfde Dr. Sicco L. Mansholtlezing die gegeven zal worden op woensdag 12 november in Den Haag. Wij zijn bijzonder verheugd dat wij vice-premier en minister van Financiën Wouter Bos bereid hebben gevonden om in deze lezing zijn licht te laten schijnen over de Europese actualiteit. Gezien de gebeurtenissen op de financiële markten in Europa verwachten wij dat het een boeiende middag zal worden die u zeker niet mag missen! Het gemeentebestuur van Den Haag zal als gastheer optreden voor de lezing.

De Mansholtlezing is een initiatief van de Vereniging van Europese Journalisten (VEJ). Dr. Sicco L. Mansholt was de meest prominente Nederlander tot nu toe in het proces van de Europese integratie. Als agrarisch expert en politicus had hij een brede en tegelijkertijd indringende kijk op de samenleving en bovendien originele gedachten.

De bedoeling van de Mansholtlezing is dat een prominente autoriteit een Europees onderwerp tegelijk grondig en origineel uitdiept. Zo hebben o.a. Vice-voorzitter van de Europese Commissie F. Andriessen, Voorzitter van de Europese Commissie J. Santer, Minister van Landbouw J.J. van Aartsen, Minister-president W. Kok, Eurocommissaris F. Bolkestein, Minister van Landbouw L. J. Brinkhorst , SER voorzitter H. Wijffels, oud-premier van België Jean Luc Dehaene, Minister-president J.P. Balkenende en Eurocommissaris N. Kroes de afgelopen jaren een Mansholtlezing gehouden.

Programma Mansholtlezing woensdag 12 november

*15.30 uur: Ontvangst met koffie en thee

*16.00 uur: Welkomstwoord door de voorzitter van de VEJ, G.A. van der Kooy

*16.10 uur: Welkomstwoord door de Burgemeester van Den Haag, J.J. van Aartsen

*16.15 uur: Mansholtlezing door Vice-premier en Minister van Financiën, W. Bos

*16.55 uur: Gelegenheid tot het stellen van vragen

*17.05 uur: Afsluiting Mansholtlezing

*17.15 uur: Aanvang borrel

*18.30 uur: Einde

Locatie: Haagse Lobby, ingang Openbare Bibliotheek Den Haag (voor het Stadhuis), Spui 68.

De Haagse Lobby is gelegen op de tiende verdieping.

Indien u de lezing wilt bijwonen kunt u zich vóór vrijdag 7 november aanmelden via info@exelcom.com

Wij hopen u op 12 november te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,

G.A. van der Kooy

Voorzitter VEJ





Vereniging Europese Journalisten