Ipanema Technologies verbreedt kennisveld met personeel Echo Engineering


AMSTERDAM, 20081112 -- Ipanema Technologies, een marktleider in applicatieverkeersbeheersystemen voor wide area networks, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn aanwezigheid in Noord-Amerika heeft uitgebreid door senior technisch personeel aan te nemen van partner in softwareontwikkeling Echo Engineering Group. Daarnaast is de ervaren Ipanema-consultant Peter Schmidt tot CTO in Noord-Amerika benoemd.

Schmidt wordt in de Noord-Amerikaanse uitbreiding vergezeld door de oprichters en senior engineers van Echo Engineering Group, een consultancybedrijf voor ingebedde systemen met een ruime ervaring in het ontwikkelen van software voor veeleisende netwerkapplicaties. Tot de klantenkring van Echo behoorden onder meer Motorola, AMD, MontaVista Software, Crossbeam Systems en Tilera Corporation. Al deze bedrijven vertrouwden op de expertise van Echo op het kruispunt tussen hardware, kernel, drivers en applicaties om de levering van hun nieuwe producten te versnellen. Ipanema is twee jaar lang klant van Echo geweest. Door de R&D-afdeling van Echo in huis te halen, kan Ipanema van hun volledige focus profiteren en krijgt Ipanema in de Verenigde Staten een R&D-aanwezigheid die onmiddellijk ervaring heeft met het product.

Schmidt heeft ruim twintig jaar ervaring in het beheren en testen van netwerken. Hij is een ervaren productarchitect, leidinggevende en ondernemer, aangezien hij twee netwerkbedrijven heeft opgericht en bestuurd en bij acht andere een belangrijke rol heeft gespeeld als adviseur, directeur of investeerder. In de afgelopen veertien jaar heeft hij zeven netwerkproducten succesvol op de markt gebracht. In de laatste zeven jaar als consultant voor Ipanema heeft hij intensief samengewerkt met nieuwe klanten en partners in Noord-Amerika.

Eerder was Schmidt medeoprichter en general manager van Teradyne NorthStar Internetworking. Hij is mede-uitvinder van vier patenten die aan NorthStar zijn uitgegeven voor het unieke, actieve foutopsporingssysteem voor het automatiseren van internetondersteuning voor consumenten. NorthStar is in 1998 ontstaan uit Midnight Networks, een bedrijf dat Schmidt in 1992 mede heeft opgericht en dat in 1996 werd overgenomen door Teradyne. De producten ANVL en Avalanche/RA van Midnight Networks voor het testen van netwerken zijn de standaarden voor de bedrijfstak. Ze worden aan alle grote leveranciers van netwerkapparatuur en computerfabrikanten verkocht en aan de helft van alle met durfkapitaal opgerichte jonge ondernemingen in data- en telecommunicatie.

Reza Mahdavi, directeur van Ipanema Technologies: "We gaan een sterk commitment aan met onze partners en klanten in Amerika door onze aanwezigheid hier snel uit te breiden met uitstekende mensen die meteen aan hun nieuwe taak kunnen beginnen. Om ons Europese succes te evenaren hebben we specifieke medewerkers nodig voor sales, presales, technische ondersteuning, onderzoek en ontwikkeling, en zijn we verheugd dat we deze zo snel kunnen inzetten."

Steeds meer Amerikaanse bedrijven willen dat serviceproviders netwerkservices met toegevoegde waarde leveren die verder gaan dan de traditionele, op bandbreedte gebaseerde services. Ipanema Technologies, in samenwerking met BT, Cable & Wireless, Orange Business Services, TATA Communications en VANCO - onderdeel van de Reliance Telecom Group, is het enige bedrijf dat turnkey-beheerde services levert die voldoen aan de strategische vereisten van bedrijven voor wereldwijd netwerkbeheer en -optimalisatie. In antwoord op de benadering van netwerkservices met toegevoegde waarde verkoopt Ipanema rechtstreeks aan bedrijven door samen te werken met systeem-integreerders.

Peter Schmidt: "De gedachte achter een bedrijfs-WAN is dat medewerkers overal in het bedrijf hun werk kunnen doen. Daardoor worden de prestaties van applicaties in het netwerk essentieel voor het succes van een bedrijf. Het Autonomic Networking System van Ipanema is de enige technologie die een goede prestatie van kritieke bedrijfsapplicaties kan garanderen. Garanderen is weliswaar sterk uitgedrukt, maar onze klanten kunnen bevestigen dat we het waarmaken. Ik ben ervan overtuigd dat het een aanzienlijk betere manier is om een bedrijfs-WAN uit te voeren, en ik kijk er daarom naar uit mij volledig te kunnen inzetten voor onze klanten hier en hen te helpen de voordelen van ons systeem ten volle te benutten."

Over Ipanema Technologies (www.ipanematech.com)
Ipanema ontwikkelt geavanceerde oplossingen voor applicatieverkeersbeheer en WAN-optimalisatie die de kwaliteit van de gebruikerservaring drastisch verbeteren. Het Autonomic Networking System van Ipanema voegt intelligentie aan het netwerk toe, waardoor bedrijven het netwerk op dynamische wijze op één lijn kunnen brengen met hun bedrijfsdoelstellingen. Het Autonomic Networking System van Ipanema, dat is ontworpen voor het beheer van grote en zeer grote wide area networks (WAN) van ondernemingen stelt deze bedrijven, telecomproviders en netwerkserviceproviders in staat om voorbij de netwerkgrenzen te gaan, onder het motto Beyond the NetworkTM. Met het Autonomic Networking System van Ipanema kunt u herhaalbare en geïndustrialiseerde services aanbieden die op applicatie-SLA's zijn gebaseerd, die de grootste voordelen met zich meebrengen tegen de laagste Total Cost of Ownership (TCO): intelligente zichtbaarheid, intelligente optimalisatie en intelligente versnelling. Veel grote telecomproviders en grote multinationals in alle marktsegmenten, zoals het bankwezen en financiën, de publieke sector, energiebedrijven, farmaceutische bedrijven, automotive, IT maken gebruik van de diensten van Ipanema.





Ingezonden persbericht