VANAD start full-service bedrijf voor commerciële bedrijfsprocessen


VANAD Business Consultancy sluit naadloos aan op andere activiteiten VANAD Group

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20081112 -- Onder de naam VANAD Business Consultancy is technologie en customer services bedrijvengroep VANAD in november een full-service bedrijf gestart, dat organisaties commerciële ondersteuning gaat bieden. VANAD Business Consultancy richt zich op het verbeteren van de efficiency en effectiviteit van de commerciële bedrijfsprocessen van ondernemingen, met speciale aandacht voor verkoop en distributie, retentie en online activiteiten. Daarmee sluit de start-up naadloos aan bij andere bedrijfsonderdelen van de VANAD Group.

VANAD Business Consultancy is een gezamenlijk initiatief van VANAD Group President & CEO Ad Nederlof en Jacques Snijders, die tevens directeur van de onderneming wordt. Snijders bekleedde de afgelopen jaren verschillende commerciële managementposities bij Dutchtone, Orange en KPN. "Door de jaren heen heb ik gemerkt dat er altijd een grote afstand is tussen een klant en het bedrijf waar een dienst of product van wordt afgenomen. Daar zijn op commercieel gebied gigantische voordelen te behalen, zowel voor het bedrijfsleven als voor de klant. Ik wil die afstand tussen hen verkleinen", motiveert Snijders.

Passie
In President & CEO Ad Nederlof van VANAD vond Snijders een zielsverwant. "Wij hebben dezelfde passie voor en visie over het belang van de klant voor een organisatie. Zo is het idee geboren om VANAD Business Consultancy te starten", vertelt Snijders. Ook Ad Nederlof heeft alle vertrouwen in het nieuwe bedrijf. "Jacques' kennis en netwerk is een waardevolle aanvulling op de expertise die wij in huis hebben. Met VANAD Business Consultancy kunnen wij helpen in het volledige traject van commerciële bedrijfsprocessen, van advies tot uitvoering", betoogt Nederlof.

Unieke propositie
VANAD Business Consultancy gaat kantoor houden in Capelle aan den IJssel, op de campus waar ook veel andere VANAD bedrijfsonderdelen gevestigd zijn. Nederlof ziet talrijke synergiemogelijkheden tussen de bedrijven. "Wij bieden een `full-solution', van plan van aanpak tot bewezen executie. Indien noodzakelijk kunnen we ook terugvallen op de expertise van onze andere bedrijfsonderdelen. Denk bijvoorbeeld aan de kennis en capaciteit van ons facilitair contact center VANAD Contact Centers of onze BI-specialisten van Newcom Information Services." Nederlof noemt deze propositie uniek: "Normaliter wordt slechts een deeloplossing van het commerciële proces aangeboden, maar vanuit VANAD Business Consultancy bieden wij het volledige traject van advisering tot uitvoering aan."

Nieuwe commerciële kanalen
VANAD Business Consultancy springt in op het toenemende besef dat de bestaande verkoop- en retentiekanalen niet optimaal worden ingezet. Veel marktsectoren merken een transitie van een groeimarkt naar een verzadigingsmarkt, waarbij de klant de beschikbaarheid van informatie via internet gebruikt om van aanbieder over te stappen. Daardoor worden dienstverleners geforceerd om andere, veelal nieuwe commerciële kanalen te gebruiken. Volgens Snijders valt er op dat terrein nog veel te winnen: "Vergelijk alleen al de voordelen die nieuwe klanten krijgen ten opzichte van bestaande klanten. Het is vanuit een commerciële gedachte niet logisch om meer te investeren in nieuwe relaties en bestaande relaties te verwaarlozen, maar toch werken vrijwel alle grote bedrijven op die manier."

Branches
Voorbeelden van activiteiten waar VANAD Business Consultancy zich op gaat richten zijn analyses van commerciële potentie op het gebied van verkoop en distributie, retentie en online business, begeleiding en implementatie van IT-systemen en CRM oplossingen en begeleiding en advies bij commerciële executie via contact centers. De meest voor de hand liggende branches waarop VANAD Business Consultancy zich richt zijn de telecom, energie, financieel/verzekeringen en toerisme sector. "In deze sectoren is het verloop het grootst en zijn er veel kansen voor online mogelijkheden, die nog veelal onderbelicht zijn", besluit Snijders.

VANAD





Ingezonden persbericht