Ingezonden persbericht


The Dizzy Gillespie All Stars in Eindhoven
Featuring Roy Hargrove, Slide Hampton & James Moody

De gouden muzikale erfenis van jazztrompetist John Birks 'Dizzy' Gillespie leeft voort! Oud Dizzy orkestleden Slide Hampton en James Moody brengen samen met trompettist Roy Hagrove een ode aan het repertoire van een van de allergrootste jazzmusici aller tijden. The Dizzy Gillespie All Stars werden met hun optreden tijdens North Sea Jazz 2006 genoemd als een van de hoogtepunten van het festival en het is dan ook niet meer dan logisch dat dit optreden van de All Stars wordt bestempeld als 'North Sea Jazz Presents...'; jazz zoals het ooit is bedoeld én bedacht door de meester zelf, uitgevoerd door Slide Hampton, James Moody, Roy Hargrove en band. Woensdag 12 november live op het podium van Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.

The Dizzy Gillespie All Stars
Met een ode aan jazzlegende Dizzy Gillespie is het collectief van The Dizzy Gillespie All Stars opgericht in 1998 om zo de muzikale revolutie van een grootheid te laten voortleven. De bezetting van The Dizzy Gillespie Allstars bestaat uit muzikanten die in het verleden nauw met Dizzy Gillespie hebben samengewerkt. Zo maken onder meer Slide Hampton, voormalig musical director van Dizzy Gillespie, en James Moody, goede vriend van, deel uit van The All Stars. De band speelt de originele stukken van de in de jaren '40 en '50 geschreven muziek voor de Big Band van Dizzy Gillespie, waaraan destijds ook grootheden als Quincy Jones, Gill Fuller, Tadd Dameron en Lalo Schifrin aan hebben meegeschreven. The Dizzy Gillespie All Stars laten overal ter wereld de gouden revolutie van de jazz uit de jaren '40 herleven, waarvoor vier van de leden de grootste Jazz Award uit de muziekindustrie hebben mogen ontvangen: The National Endowment of the Arts Jazz Masters Award. The Dizzy Gillespie All Stars live: http://nl.youtube.com/watch?v=Bp5DaJSAhoI&feature=related

Roy Hargrove
Hargrove, publiekslieveling van vele festivals en concerten, speelde ooit nog samen met Dizzy Gillespie en is tevens een vaste kracht aan de zijde van eveneens jazzgrootheid Herbie Hancock. Ontdekt door Wynton Marsalis, werkte saxofonist Roy Hargrove voor het opnemen van zijn albums samen met grote namen als Sonny Rollins, Michael Brecker, Natalie Cole, Diana Krall, Diana Ross, John Mayer, Erykah Badu en Slide Hampton. In 1998 mocht Hargrove een Grammy Award in ontvangst nemen voor zijn album Habana.

Slide Hampton
Een van de meest belangrijke en grootste trombonespelers ooit; Slide Hampton. In de periode van 1963 tot 1990 was Slide veelvoudig op het podium te vinden naast Dizzy Gillespie en was hij tevens de oprichter van Dizzy's United Nation Orchestra. Slide Hampton werkte samen met werkelijk alle grote namen uit de jazzmuziek en wordt door de muziekindustrie geroemd als ambassadeur van de klassieke muziek.

James Moody
James Moody wordt gezien als de muzikale zielebroeder van Dizzy Gillespie en is er vanaf het begin (in 1947) tot aan het eind (1992) bij geweest. Naast zijn legendarische saxofoonspel staat James Moody ook bekend om zijn indrukwekkende fluitbeheersing. Zijn jazz-improvisatiestuk Moody's Mood For Love leverde hem wereldbekendheid op.

WO 12.11 Dizzy Gillespie All Stars featuring Roy Hargrove, Slide Hampton & James Moody ¤ 32,50 + servicekosten
Kaarten: www.muziekcentrum.nl en 040-2442020 of via Ticket Service: 0900 300 1250 (45 cpm), www.ticketservice.nl

www.muziekcentrum.nl - http://dizzygillespie.org/


- EINDE PERSBERICHT -

Beeldmateriaal is te downloaden op www.het-monumentale.nl/downloads.php

HET MONUMENTALE

promotie & educatie voor de muzieksector

Evelyne Levêke

Jansveld 31, 3512 BE Utrecht

Postbus 553, 3500 AN Utrecht

T: +31 (0)30 - 785 5887 - M: +31 (0)6 - 4500 8427 - F: +31 (0)8 - 4224 8808

evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl