Ingezonden persbericht


Zoom Safari extra: In gesprek met natuurfilmers

28-10-2008

Dit najaar presenteert Beeld en Geluid twee speciale filmvoorstellingen waarin de Nederlandse natuurfilm centraal staat. In het programma ZOOM Safari Extra: In gesprek met natuurfilmers, voelt Bert Hogenkamp de makers aan de tand over de fijne kneepjes van het vak. Natuurlijk afgewisseld met veel bijzondere filmfragmenten.

Jan Musch en Tijs Tinbergen
Filmmakers Tinbergen en Musch verwierven nationale bekendheid met Spreeuwenwerk, een documentaire over het voedselgedrag van spreeuwen. In de documentaire wordt een team onderzoekers van de RU Groningen gevolgd op Schiermonnikoog. Bert Hogenkamp spreekt met hen over hun samenwerking en hun films.

Woensdag 12 november 2008 Tijd: 19.00-20.30 uur, Theaterzaal 1 Toegangsprijs: 6,50 euro.
Gratis voor bezoekers van de Beeld en Geluid experience en de tijdelijke tentoonstelling ZOOM Safari

Anton van Munster
In dit programma staat cameraman Anton van Munster in de schijnwerpers. Van Munster was jarenlang de vaste cameraman van Bert Haanstra. Bij de opnamen in Afrika voor de Haanstra-film Bij de Beesten af (1972) leerde hij de bekende natuurfilmer Hugo van Lawick kennen. In de jaren negentig werkte Van Munster als cameraman mee aan een reeks van grote bioscoopfilms van Van Lawick, zoals Addo, koning der dieren (2002).

Tot op de dag van vandaag filmt Van Munster in de Serengeti, in opdracht van Nature Conservation Films.

Woensdag 17 december 2008 Tijd: 19.00-20.30 uur, Theaterzaal 1 Toegangsprijs: 6,50 euro.
Gratis voor bezoekers van de Beeld en Geluid experience en de tijdelijke tentoonstelling ZOOM Safari.