Gemeente Lansingerland


Wijkschouw op 12 november in de Oranjebuurt

12-11-2008 12-11-2008
Oranjebuurt

Op woensdagmiddag 12 november a.s. wordt in de Oranjebuurt in Berkel en Rodenrijs een wijkschouw georganiseerd. De schouw is een onderdeel van het project wijkgericht werken dat als motto heeft Geef kleur aan je wijk. Bij een wijkschouw gaan bewoners met organisaties de wijk in om te kijken waar eventuele verbeterpunten in de wijk liggen.

Bij de schouw zullen naast de gemeente in ieder geval Woningstichting 3B Wonen, de politie, wijkvereniging Berkel Dorp en niet te vergeten Oranjebuurt-bewoners aanwezig zijn. Er wordt met elkaar gekeken welke zaken opvallen in de buitenruimte. Bewoners weten natuurlijk als geen ander welke zaken extra aandacht behoeven in de wijk. Ook op het gebied van de leefbaarheid, het prettig met elkaar samenwonen, kunnen punten worden aangedragen.

Verzamelen Huygensplantsoen

Voordat de schouw begint, wordt om 12.30 uur verzameld in het Huygensplantsoen (bij de Krugerlaan). Voor de aanwezigen zijn er broodjes. De schouw zelf begint om 13.30 uur. Er gaan twee groepen de wijk in, één loopt door fase 1 (het gebied onder de Wilhelminastraat) en één groep door fase 4 (de Wilhelminastraat). Fase 2 en 3 van de Oranjebuurt komen later aan de beurt. De schouw duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna kan nog wat worden nagepraat en gedronken in het Huygensplantsoen.

Activiteiten voor de jeugd

In het Huygensplantsoen is ook voor kinderen uit de Oranjebuurt wat leuks te doen. Voor de jongsten staat er een groot springkussen en voor de oudere jeugd staan er twee Wii-computers van Nintendo waarvan een demonstratie wordt gegeven en waar de jeugd vervolgens zelf op kan spelen.

Uw zegje doen

Woont u in de Oranjebuurt dan hopen we zeker op uw komst. Maak zoveel mogelijk mensen uit uw omgeving enthousiast om ook te komen. Dit is het moment om uw zegje te doen over de wijk! U hoeft zich niet vooraf op te geven. Voor alle deelnemers hebben wij een leuke attentie.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het project, dan kunt u contact opnemen met Margot van der Velden, team Communicatie van de gemeente Lansingerland, telefoon (010) 800 43 80. U kunt ook een mail sturen naar geefkleuraanjewijk@lansingerland.nl.

Geef kleur aan je wijk!

Het project wijkgericht werken in de Oranjebuurt heeft als motto Geef kleur aan je wijk! Bij dit project is het plan om samen met bewoners een gezamenlijk actieplan voor de buurt te gaan maken. Hierin komen vragen aan de orde als:


· Hoe kunnen we de buurt beter inrichten?


· Hoe maken we de Oranjebuurt veiliger?


· Hoe maken we de buurt prettiger voor ouderen en kinderen?


· en natuurlijk overige zaken die van belang zijn voor de buurt.

Dit plan wordt gaandeweg de tijd met de bewoners ontwikkeld en komt tot stand door middel van het organiseren van diverse activiteiten waaronder diverse wijkschouwen en zogenaamde bewonersateliers. Te downloaden:

* Nieuwsbrief definitief Oranjebuurt maandag 13 okt.doc (4.4 MB)