Conferentie Opmaat Op Scheveningen

03/11/2008 11:58

Nestas Communicatie

Op 12 november aanstaande organiseert Scheveningen VierKwart in het Kurhaus in Scheveningen de conferentie Opmaat Op Scheveningen, over het realiseren van levensloopgeschikte wijken in Scheveningen.

Scheveningers moeten straks gewoon in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen, ook als zij door ouder worden of een handicap minder mobiel zijn of zorg nodig hebben.

Tijdens de conferentie laten Respect Zorggroep Scheveningen, Vestia Den Haag Scheveningen, Staedion, Welzijn Scheveningen en het stadsdeel Gemeente Den Haag zien hoe zij daaraan werken.

Zij realiseren een wijksteunpunt in Duinoord, maken inkomensvoorzieningen bereikbaar in de Kompasbuurt en zetten zorgteams in in alle wijken. Bewoners kunnen langer zelfstandig en zelfredzaam zijn door gebruik te maken van moderne techniek en ict. Ook is er veel aandacht voor het verbeteren van woningen en een veilige en vertrouwde woonomgeving, met mogelijkheden voor ontmoeting.

Wethouder Henk Kool onthult de vernieuwde website www.scheveningenvierkwart.nl met een nieuwe toepassing van de WoonZorgWelzijn Verkenner, waarvoor Scheveningen VierKwart eerder dit jaar de Woonaward Haaglanden ontving.

De buurt is natuurlijk niet zaligmakend en door internet en vervoer zijn mensen ook heel snel in een ander deel van de wereld. Maar voor ouderen en gehandicapten is een vertrouwde buurt wel degelijk belangrijk voor lang zelfstandig en zelfredzaam leven. De buurt zelf kan daar ook heel veel aan bijdragen. Er zit veel kracht in de buurten bij de bewoners zelf, veel onderlinge aandacht en verantwoordelijkheid. Professor Lucas Meijs spreekt over buurtkracht als motor in levensloopgeschikte wijken.

In Scheveningen VierKwart wordt die kracht naar boven gehaald. De aanbieders van wonen, zorg en welzijn kunnen dan samen met de gemeente en de bewoners optrekken naar een levensloopgeschikte wijk.

De conferentie is voor professionals en bestuurders van wonen-zorg-welzijn, gemeenten en bewonersorganisaties.

Kosten per persoon: 95 euro

Opgeven kan nog via www.nestas.nl





http://www.scheveningenvierkwart.nl