Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
Provinciale Staten besluiten over begroting 2009


---

PROVINCIALE STATEN BESLUITEN OVER BEGROTING 2009

Op woensdag 12 november besluiten Provinciale Staten over de provinciale begroting 2009. In de conceptbegroting staan plannen om het komende jaar miljoenen euro's extra uit te trekken voor de verbetering van luchtkwaliteit, voor infrastructuur, voor het wegwerken van de wachtlijsten in de jeugdzorg en voor de aankoop van gronden om nieuwe natuur- en recreatiegebieden te kunnen aanleggen.

Een ander voorstel waar Provinciale Staten over besluiten, is een stijging van de motorrijtuigenbelasting als gevolg van de inflatiecompensatie van 91,8 naar 95,0 opcenten. Dit betekent een stijging van de gemiddelde lastendruk per auto van ¤ 201, - naar ¤ 208, -. De conceptbegrotinging sluit op nul. Dit geldt ook voor het perspectief van 2010. Het beeld voor 2011 en 2012 is vooralsnog positief.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom de Statenvergadering in het Provinciehuis in Den Haag bij te wonen. De voorzitter, commissaris van de Koningin dhr. J. Franssen, opent de vergadering om 9.30 uur.

De volledige agenda en de bijlagen bij de agendapunten zijn te vinden op www.zuid-holland.nl onder het kopje "Stateninformatie". U kunt de vergadering zowel rechtstreeks als achteraf op internettelevisie volgen. Ga hiervoor naar www.zuid-holland.nl, klik op digitale informatie en vervolgens op webcast.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 6622.


---