Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 12 november 2008

Johan Cruyff Foundation blij met studiebeurzen van 'zusje' Johan Cruyff Institute for Sport Studies

Dennis Gebbink, door lezers van Het Parool en de kijkers van AT5 in januari verkozen tot Amsterdammer van het jaar 2007, en rolstoelbasketbal international Paul Toes begonnen in september met de eenjarige opleiding International Master of Sport Management van het Johan Cruyff Institute for Sport Studies. Dit opleidingsinstituut stelt jaarlijks twee gratis opleidingsplekken beschikbaar aan de Johan Cruyff Foundation. Die op haar beurt Paul en Dennis naar voren heeft geschoven om deze opleiding te volgen. Zowel Paul als Dennis zijn enthousiast over de opleiding en blij met de mogelijkheid om deze studie op deze manier te mogen volgen.

Dennis: "Dit was precies wat ik nodig had. Via de Johan Cruyff Foundation kwam ik een aantal maanden geleden in aanraking met het Johan Cruyff Institute for Sport Studies. Nadat ik hoorde over de opleiding, werd ik erg enthousiast door de mogelijkheden voor mij en voor mijn stichting. Van een relatief kleine club groeien we met Ronald McDonald Centre Only Friends uit naar een grote onderneming. Om dit geheel te kunnen managen heb je bepaalde kennis en vaardigheden nodig. Deze opleiding kwam voor mij als 'praktijkman' dus precies op tijd. Het Ronald McDonald Centre Only Friends dat op dit moment gebouwd wordt - het eerste sport- en spelcomplex voor gehandicapte of zieke kinderen ter wereld - kan zo hopelijk uitgroeien tot een enorm succes".

Ook Paul is erg te spreken over de opleiding: ''Ik heb mezelf eigenlijk ingeschreven voor een andere opleiding, maar toen deze kans kwam, heb ik hem met beide handen aangegrepen. De lessen zijn heel interactief. Er ontstaan vaak discussies in de klas waarbij iedereen weer vanuit zijn eigen ervaring iets nieuws inbrengt. Daarbij kan ik mijn sport makkelijk combineren met de studie en dat is, met het oog op mijn grote doel Londen 2012, ook erg belangrijk voor me.''

Het Johan Cruyff Institute for Sport Studies Johan Cruyff Institute for Sport Studies leidt wereldwijd mensen met een passie voor sport op, zodat zij een vooraanstaande positie in de maatschappij bereiken en de belangen van de sportwereld en de samenleving dienen. Kijk voor meer informatie op www.cruyffinstitute.nl.

De Johan Cruyff Foundation initieert de aanleg van Cruyff Courts, ondersteunt sportprojecten voor kinderen met een beperking en organiseert unieke sportevenementen voor de jeugd. Via de sport willen wij bijdragen aan verbeterde gezondheid, integratie, leefbaarheid en normen & waarden, allereerst in Nederland. Sport en spel horen gewoon bij de opvoeding van ieder kind en draagt bij aan hun ontwikkeling.

Voor de realisatie van onze doelstellingen werken wij nauw samen met verenigingen, sportbonden, bedrijven, scholen, bewoners en overheden (gemeente en rijksoverheid). Immers: "Alleen kun je niets, je moet het samen doen".

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Johan Cruyff Institute for Sport Studies - www.cruyffinstitute.org Dick Tuip - Marketing en Communicatie, (: 020-3053383, dicktuip@cruyffinstitute.org

Johan Cruyff Foundation - www.cruyff-foundation.org Menno Renes, (: 020-3057766, menno@cruyff-foundation.org

Johan Cruyff Institute for Sport Studies leidt wereldwijd sporters op, zodat zij een vooraanstaande positie in de maatschappij bereiken en de belangen van de sportwereld en de samenleving dienen. In Nederland bieden wij het volgende aan:


· MBO Sportmarketing en -communicatie op Johan Cruyff Colleges in Amsterdam, Maastricht, Groningen, Nijmegen en Roosendaal;
· HBO Commerciële Sporteconomie aan de Johan Cruyff University in Amsterdam;
· International Master of Sport Management;

· On-site workshops en cursussen bij sportclubs, -bonden en -organisaties.

Achtergrondinfo International Master of Sport Management:

De International Master of Sport Management is een 1 jarige professionele studie die je de mogelijkheid geeft om je kennis te verbreden en vaardigheden verder te ontwikkelen die nodig zijn in de sport industrie. Na het afronden van de studie ben je klaar om een managementfunctie binnen een sportorganisatie of stichting te vervullen. Deze master is voor mensen die een passie hebben voor sport. Het is uitermate geschikt voor (voormalig) atleten, coaches en andere sportleiders die graag door een internationaal academisch programma hun praktijk kennis willen delen en hun kennis in sport management willen verbreden. Het programma is op advies van een internationaal team van sporters, sportleiders en curriculum experts ontwikkeld en wordt op verschillende plaatsen in de wereld gegeven. Wanneer je bij ons studeert ben je onderdeel van een internationale familie van studenten, alumni en professoren die graag hun praktijkervaringen en kennis willen delen.