NOVA

12-11-2008

Hoe veilig zijn ziekenhuiscomputers?
Kom je zonder blikken of blozen aan inloggegevens en wachtwoorden van een ziekenhuis? NOVA nam de proef op de som. Lukte het? Vanavond het antwoord, en inzage in een onderzoek over de beveiliging van computers in ziekenhuizen. En hoe verstandig is het om het elektronisch patiƫntendossier (EPD) in te voeren?

Auto in brand gestoken, voordeur beklad
Dierenactivisten hebben in Hilversum de auto van een voormalig directeur van de Amsterdamse beurs in brand gestoken. Een andere actiegroep heeft de voordeur van een agente bij de
vreemdelingenpolitie met rode verf beklad. Beide acties hebben als doel om mensen persoonlijk te treffen. Maar dierproeven zijn in Nederland legaal en de vreemdelingenpolitie voert het beleid uit van de minister. De politie neemt beide acties hoog op. In de studio is Hans Slaman, directeur van een particulier recherchebureau.

Den Haag Vandaag: ontwikkelingshulp nuttig?
De Tweede Kamer debatteert vandaag en morgen over de begroting van minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking. Binnen de Kamer vlakt de steun voor ontwikkelingssamenwerking steeds meer af. Hoe effectief is ontwikkelingshulp? Vanuit politiek Den Haag het laatste nieuws.

Morgen: NOVA College Tour
Morgen interviewt Twan Huys, samen met het publiek, in NOVA College Tour Nick Leeson, de man die in 1995 verantwoordelijk was voor de ondergang van de Barings Bank.

Bekijk hier de promo.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

Onderwerpen onder voorbehoud.


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht