ICT rode draad op NOT 2009

Publicatiedatum: 04-11-2008

ICT maakt op de NOT een stormachtige ontwikkeling door. De onderwijsmanifestatie telt 120 exposanten met uitsluitend hard- en software, daarnaast bieden de grote uitgeverijen een uitgebreid pakket multimediale leermiddelen. De NOT is hiermee de enige manifestatie in 2009 met zo'n uitgebreid expositieprogramma op ICT-gebied. In 2010 kunnen deze exposanten zich profileren op de vakbeurs Onderwijs & ICT. De NOT wordt gehouden van 27 tot en met 31 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.

De NOT is met ruim 450 exposanten de belangrijkste manifestatie voor het onderwijs. In 2007 trok de beurs 58 duizend bezoekers. Een kwart van de exposanten presenteert ICT-innovaties. Projectmanager Olav Masseling: "De beurs is een afspiegeling van ontwikkelingen en vragen binnen het onderwijs. Daar legt men grote belangstelling aan de dag voor alles wat met IT heeft te maken. Dat verklaart het ongekend sterke aandeel IT op de onderwijsmanifestatie. In korte tijd hebben wij hiermee een bijzondere positie verworven. Alles wat er op dit gebied in Nederland wordt aangeboden, vinden onderwijsmensen op de NOT."

Masseling: "De ontwikkelingen volgen elkaar in zo'n sneltreinvaart op dat we besloten hebben in de niet-NOT-jaren de vakbeurs Onderwijs & ICT te organiseren. De eerste editie organiseerden we dit jaar met groot succes. De beurs trok een kleine vierduizend bezoekers. Op de NOT geven we het startschot voor Onderwijs & ICT 2010, ten bewijze dat IT binnen het onderwijs een continu proces is."

In twee jaar tijd heeft VNU Exhibitions een uitgebreide IT-portfolio opgebouwd voor de onderwijssector. De NOT is met 120 IT-exposanten toonaangevend binnen de onderwijssector, het aandeel IT groeit en heeft een structureel karakter. Onderwijs & ICT was tijdens de eerste editie direct al succesvol. In juni lanceerde VNU Exhibitions de Executive Summit Onderwijs. Executive Summits zijn invitation-only bijeenkomsten op het niveau van directie en leden van Raden van Bestuur. Met deze drie evenementen biedt VNU Exhibitions elk deel van de keten een passend evenement.

Olav Masseling: "We kiezen ervoor ons te profileren als 'Uw partner in Onderwijs'. We bieden bezoekers het totaal aan nieuwe ontwikkelingen. We bieden exposanten op hun beurt de beste gelegenheid zich te presenteren aan alle geledingen van het onderwijsveld. We voelen ons partner van zowel bezoeker als exposant."

VNU Exhibitions is marktleider met haar pakket beurstitels. De vakbeurs Onderwijs & ICT past in het rijtje Overheid & ICT, Bouw & ICT en Zorg & ICT die stuk voor stuk toonaangevend zijn binnen hun sector.


Deelnemen aan de NOT of Onderwijs & ICT? Neem contact op met:

Voor de NOT
Pauline Bak
pauline.bak@vnuexhibitions.com
Tel.: 030 - 295 2087

Voor Onderwijs & ICT
Fleur Niemer-Van Oijen
Fleur.niemer@vnuexhibitions.com
Tel.: 030 - 295 2856