Ingezonden persbericht


Persbericht Sportbureau Alkmaar

Alkmaar, 12 november 2008

Iedere week gratis sport in de wijken Hoefplan en de Mare. Wethouder Hans Meijer, portefeuillehouder van onder meer sport heeft vandaag door middel van een doeltrap de kick off bijeenkomst geopend. Doel van deze gratis sportactiviteit in de wijk is het bieden van plezier en saamhorigheid door middel van sport voor de jeugd in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar.

Vandaag was de kick off van de pilot van 6 weken waarin het Sportbureau alle jongeren van Alkmaar actief in aanraking wil brengen met sport. Ook wil het Sportbureau sport actief inzetten als middel om kinderen en hun ouders op een speelse manier op de woensdagmiddag bij elkaar te brengen.

Sportbureau in de wijk aanwezig op de woensdagen!
Sport in Hoefplan
In de wijk Hoefplan zullen de activiteiten plaatsvinden in de sporthal van Alcmaria Victrix aan de Terborchlaan van 13.00-14.15 uur. Op 19 en 26 november en 3, 10 en 17 december. De activiteiten die worden aangeboden zijn o.a. voetbal, basketbal, dans, tennis, hockey en nog veel meer. Leeftijd: 6 t/m 18 jaar. Sport in De Mare
In de wijk de Mare zullen de activiteiten plaatsvinden in de gymzaal aan de Elgerweg 101 van 14.00-16.00 uur. Op 19 en 26 november en 3, 10 en 17 december. De activiteiten die worden aangeboden zijn o.a. voetbal, basketbal, dans, tennis, hockey en nog veel meer. Leeftijd: 6 t/m 18 jaar.

Sportbureau Alkmaar
Het Sportbureau Alkmaar levert alle aspecten van sport en beweging aan de inwoners van Alkmaar. Het Sportbureau richt zich op een sportaanbod als basisvoorziening voor alle lagen van de Alkmaarse bevolking, jong en oud, buitenschools en binnenschools. Kijk op de website www.sportbureau-alkmaar.nl voor de foto's en filmpjes en voor meer informatie over de activiteiten binnen en buiten school van het Sportbureau.

Einde persbericht


Ingezonden persbericht