Gemeente Nijkerk



-----------------------
Burgemeester en wethouder onthullen ontwerp vierde bouwbord nieuwe aansluiting A28

Burgemeester G.D. Renkema van gemeente Nijkerk en wethouder Mr. R. Luchtenveld van gemeente Amersfoort hebben op woensdag 12 november het vierde en laatste ontwerp voor het bouwbord bij de aansluiting A28 onthuld. Zij deden dit samen met de ontwerper Aris van Beek en de vakdocent van het Van Lodensteincollege. De onthulling werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de gemeenten Amersfoort en Nijkerk, de betrokken scholen en vertegenwoordigers van partijen die zich bezighouden met de realisatie van de nieuwe aansluiting. Het bouwbord is de komende maanden langs de A28 te zien, bij de bouwwerkzaamheden ter hoogte van de nieuwe wijken Vathorst en Corlaer.

Wedstrijd vier scholen
De gemeente Nijkerk en de gemeente Amersfoort hebben de scholen voor voortgezet onderwijs in de wijken Corlaer en Vathorst en het Van Lodenstein College in Hoevelaken gevraagd mee te werken aan de nieuwe aansluiting op de A28. Het scholenproject houdt in dat leerlingen een onderdeel van het te plaatsen bouwbord bij het werk op hun eigen creatieve manier invullen. Naast het Van Lodenstein College, hebben het Vathorst College, het Wellantcollege uit Vathorst en het Corlaer College uit Nijkerk ontwerpen gemaakt. Nu alle scholen een ontwerp hebben gemaakt, zal bij de opening van de aansluiting, bepaald worden wie van de vier scholen het beste ontwerp gemaakt heeft. Die school krijgt een prijs. De opening van de aansluiting is naar verwachting in het voorjaar van 2009.

Aansluiting A28 en tunnel Van Tuyllstraat
De nieuwe aansluiting van Vathorst en Corlaer op de A28 is een gezamenlijk project van de gemeente Amersfoort, de gemeente Nijkerk en Rijkswaterstaat. Het werk wordt uitgevoerd door de Combinatie VolkerWessels Vathorst / Corlaer. Behalve de aansluiting op de A28 bestaat het werk voor de aannemer nog uit een tweede klus. Tussen de tunnel bij de Van Tuyllstraat in Hooglanderveen en het Klaverblad Hoevelaken komt een nieuwe tunnel onder de A28 voor auto's en fietser, die uitkomt op de Nijkerkerstraat en aansluit op de randboulevard Vathorst.

12 november 2008


---

Informatie -