Ingezonden persbericht


Persbericht

In diabetesmaand november verschijnen er in de publieksmedia ongetwijfeld artikelen over diabetes. Heeft u een artikel over diabetes geschreven of gelezen, stuurt u het dan in voor de Pfizer Persprijs 2008. Thema van de prijs dit jaar is diabetes en diabetes in relatie tot overgewicht.

De jury beoordeelt alle inzendingen. Ook items op radio en televisie komen in aanmerking. Wie weet wordt uw inzending beloond. De winnaar van de Pfizer Persprijs ontvangt 5000 euro en een sculptuur. De vier overige genomineerden krijgen ieder een geldprijs van 1000 euro. Op 10 februari 2009 maakt de jury de winnaar bekend tijdens een bijeenkomst in de faculteit communicatie & journalistiek van de Hogeschool Utrecht.

De jury van de Pfizer Persprijs bestaat uit:

· Drs. Ben Crul, hoofdredacteur van Medisch Contact en arts;
· Guus Mater, redacteur volksgezondheid ANP;

· Prof. dr. Anton Stalenhoef, internist Universitair Medisch Centrum St. Radboud;
· Ele Visser, directeur Patiënten Academie;

· Prof. dr. Anne van der Meiden, emeritus hoogleraar Massacommunicatie en Public Relations;
· drs. Sonja Keizers oprichter en eigenaar van apotheek Pillen en Praten;
· Maarten Ploeg, Directeur van Diabetesvereniging Nederland.

Pfizer heeft de Persprijs in het leven geroepen om goede journalistieke berichtgeving over ziektebeelden te stimuleren en daarmee het kennisniveau van het publiek te vergroten. Dit jaar staat het onderwerp diabetes centraal. Dit is een vaak onderschatte chronische ziekte. Recente cijfers laten zien dat het aantal geregistreerde diabetespatiënten in Nederland de laatste tien jaar is verdubbeld. In veel gevallen gaat het hier om diabetes in relatie tot overgewicht. Goede berichtgeving kan helpen om diabetes terug te dringen.

De uiterste inzenddatum is 1 januari 2009.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie van de Pfizer Persprijs:

Hinfelaar PR Consultancy
Carla Schenk: Tel: 035- 54 31 535.
Kijk ook op www.pfizerpersprijs.nl.