Amsterdam Airport Schiphol

Published: 17:57 12.11.2008 GMT+1 /Source: Schiphol Group /AEX: SCHIPHOL /ISIN:

Schiphol Group plaatst succesvol ¤700 miljoen benchmark Eurobond

Schiphol Group, de exploitant van de op vier na grootste Europese luchthaven gemeten naar passagiersaantallen, heeft vandaag een succesvolle plaatsing gedaan van een benchmark Eurobond (obligatielening) met een omvang van ¤700 miljoen onder haar bestaannde Euro Medium Term Note (EMTN) programma. De obligaties zullen worden uitgegeven door Schiphol Nederland B.V. tegen een uitgifte prijs van 99,618 procent met een coupon van 6,625 procent. De uitgiftedatum is gesteld op 19 november 2008. De obligaties zijn geplaatst bij een brede groep van institutionele beleggers in Europa, waarbij er veel vraag was uit Nederland en Frankrijk.

De obligaties hebben een looptijd tot 23 januari 2015. De opbrengsten van deze obligatie uitgifte zullen door Schiphol Group worden gebruikt om op een lange-termijn haar reguliere financieringsbehoefte, het recentelijk betaalde superdividend en de beoogde participatie in Aéroports de Paris te financieren. Ook zal zij een aanzienlijk deel van de kortlopende schulden die zij recentelijk is aangegaan onder het Euro-Commercial Paper (ECP) programma op een lange-termijn herfinancieren.

ING Wholesale Banking, J.P. Morgan and RBS hebben als joint lead managers bij deze obligatie uitgifte opgetreden. De obligaties zullen een notering krijgen op Euronext Amsterdam.

Eurobond.pdf

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schipholgroup.com

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl