Ingezonden persbericht


Persbericht

Consumentenlijn Telemarketing: nieuwe website geeft consument meer inzicht in Telemarketing

Leidschendam, 12 november 2008 Sinds 6 november beschikt de Consumentenlijn Telemarketing over een vernieuwde website (www.telemarketinglijn.nl) . Deze nieuwe website is gebruiksvriendelijker dan en geeft de consument meer achtergronden over, onder meer, politieke besluitvorming en gedragscodes. Vanaf vandaag kan de consument gebruik maken van de 'call me now' applicatie die de site aanbiedt. ''Een techniek die zeker niet meer mag ontbreken op een dienstverlenende site zoals die van ons'' aldus Herman Nieuwenhuis van de Consumentenlijn Telemarketing. ''Door 'call me now' krijgt de consument de mogelijkheid om de klacht helder te verwoorden in een persoonlijk telefoongesprek, waaraan verder geen kosten aan verbonden zijn''.

Proef

Binnenkort start de Consumentenlijn Telemarketing met een proef om de consument, die een klacht heeft ingediend op de website, telefonisch te benaderen om zo te vernemen of die klacht naar tevredenheid is afgehandeld. Op die manier breidt de Consumentenlijn Telemarketing niet alleen haar dienstverlening richting de consument uit, maar levert zij ook de noodzakelijke terugkoppeling aan de adverteerder.

Handleiding

De Consumentenlijn Telemarketing heeft een commissie aangesteld die bezig is een transparante handleiding voor de consument te ontwikkelen. In deze handleiding zullen de rechten van de consument puntsgewijs beschreven worden en daarnaast komen er duidelijke instructies in te staan over het zorgvuldig afhandelen van een telemarketinggesprek. Een dergelijk middel werkt verhelderend en kan zo consumentenergernissen voorkomen.

De Consumentenlijn Telemarketing (de informatie- en klachtenlijn) is een initiatief van het Nederlands bedrijfsleven dat gebruik maakt van telemarketing en de facilitaire callcenters, verenigd in de WGCC

Nadere informatie voor de pers:
Herman Nieuwenhuis
06 53 58 60 57

Stichting Consumentenlijn Telemarketing (0900-2442442) Postbus 262
2260 AG Leidschendam
www.telemarketinglijn.nl