Gemeente Delfzijl

Lokaal Sociaal Beleid krijgt vaste plek in de organisatie

Het project Lokaal Sociaal Beleid draait nu anderhalf jaar en met succes. Het college heeft daarom besloten om het Lokaal Sociaal Beleid een vaste plek in de organisatie te geven als onderdeel van de afdeling Welzijn en Onderwijs.

Daarnaast krijgt het LSB er 12 extra uren bij voor de gebiedsregie en administratieve ondersteuning en komt er in 2009 extra budget voor de wijken (68.000 euro) en voor organisatiekosten zoals dorps- en wijkkranten (15.000 euro). Eerder dit jaar werd al zo'n 85.000 euro beschikbaar gesteld voor dorpsbudgetten, waarmee dorpen zelf kleinschalige initiatieven kunnen ontplooien.

Het doel van het Lokaal Sociaal Beleid is het versterken van de onderlinge samenhang en wederzijds respect en vertrouwen tussen burgers, organisaties en de gemeente. Het is gericht op het in stand houden en verbeteren van de leefbaarheid in de dorpen en de wijken en op het versterken van bewonersparticipatie bij de ontwikkeling en uitvoering van dorps- en wijkvisies en uitvoeringsplannen.

Het LSB werkt met gebiedsregisseurs die voor burgers en organisaties hét aanspreekpunt zijn van de gemeente. De regisseurs zorgen dat de lijntjes kort blijven, dat er regelmatig overleg is en dat zaken die spelen op de agenda komen, aandacht krijgen en afgehandeld worden.