Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Robert Skalli, Susan de Waardt en Gerard Gielen (Taste of Art) Het winnende bord van Susan de Waardt

SUSAN DE WAARDT WINT SKALLI'S BORD
Taste of Art haalt Robert Skalli naar Nederland

Amsterdam, 12 november 2008 Vandaag werd bekend gemaakt van welke kunstenaar het werk op de onderborden van het Amsterdamse Rosarium mag prijken. Het werd Susan de Waardt met haar 'letterlijk en figuurlijk de oneindige lijn'. Zij won de eerste prijs in een wedstrijd onder kunstenaars waarbij de oneindige lijn bron van inspiratie vormde. Het Zuid-Franse wijnhuis Robert Skalli is daarvoor een samenwerking aangegaan met Taste of Art. Robert Skalli staat in Frankrijk bekend als kunstliefhebber die zijn etiketten laat ontwerpen door lokale kunstenaars. In zijn logo is de oneindige lijn van de Franse kunstenaar Bernar Venet terug te vinden.

Voor deze gelegenheid was Robert Skalli zelf naar Amsterdam gekomen om de prijs te overhandigen aan Susan de Waardt. Hij benadrukte zijn liefde voor de kunst en wijn: "wijn is voor mij net als kunst; in iedere creatie moet iets speciaals zitten." Hij was blij met de keuze van het Nederlandse publiek: "De kleuren, de originele interpretatie van de 'oneindige lijn', de link met wijn en spijs en de totale artistieke uiting verdient de eerste prijs". Het thema van de oneindige lijn is geen toevallige keuze. Robert Skalli is één van de pioniers die zorgde voor een positieve ontwikkeling van de wijnen uit de Languedoc. Zijn filosofie is dat het productieproces van wijn een 'oneindige lijn' van vernieuwingen en verbeteringen is die slechts met inspiratie en creativiteit tot stand kunnen komen. Taste of Art biedt een ideaal culinair en cultureel platvorm omdat kunstenaars uitgenodigd worden door toprestaurants om hun kunstwerk beschikbaar te stellen. De werken van kunstenaars worden afgebeeld op onderborden om zo een brede expositie voor de Nederlandse kunst in culinaire kringen te verkrijgen.

Voor de wedstrijd hebben zich 25 artiesten ingeschreven, waarvan 9 door een vakjury werden genomineerd. Op deze werken kon via internet gestemd worden van 1 juni tot 31 oktober. In totaal zijn bijna 1500 stemmen uitgebracht, waarvan 281 voor Susan de Waardt. De publieksprijs ging naar Janneke Kuijlen. Zij was één van de stemmers op het winnende bord en ging naar huis met een weekendtrip naar Montpellier aangeboden door Maison de la France.