Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Toezegging minister-president: stijging lokale lasten aan banden

Tijdens het jaarcongres van MKB-Nederland (op 10 november) heeft minister-president Jan-Peter Balkenende een aantal maatregelen aangekondigd om MKB ondernemers op korte termijn te ondersteunen. Mede op aandringen van RECRON maakt het kabinet met gemeenten afspraken over de maximale stijging van lokale belastingen en leges.

Balkenende zei het als volgt: âIk ga me inzetten voor het maken van afspraken met lokale overheden over de stijging van lokale belastingen en leges. Met werkgevers en werknemers hebben we vorige maand afspraken gemaakt over een verantwoorde loonontwikkeling die niet hoger is dan de inflatie. Dergelijke afspraken moeten ook met lokale overheden te maken zijn.â

Verder beloofde hij beterschap bij het op tijd betalen van rekeningen door de overheid. In het kabinetsoverleg zal de minister-president zijn collegaâs wijzen op de betaling binnen de termijn van 45 dagen. Ondernemers riep hij op om bij te late betalingen gebruik te maken van hun recht de wettelijk verplichte rente te eisen.