Het einde van de telefoonterreur


Nieuw product in de strijd tegen de telefonische overlast

RHENEN, 20081112 -- Ondanks allerlei maatregelen tegen de nimmer aflatende telefoonterreur van commerciële enquêteurs en marketingbureaus worden massa's mensen nog steeds regelmatig telefonisch lastiggevallen. Het nieuwste product van de Rhenense ondernemer Ronald Kaljouw maakt daar vanaf heden korte metten mee. Kaljouw onderzocht de technische mogelijkheden en ontwierp een eenvoudig te installeren telefoonblokker die sinds kort onder de naam Call Control leverbaar is.

De Call Control is volgens de bedenker de definitieve oplossing voor mensen met een vaste telefoonaansluiting om voorgoed verlost te zijn van allerlei vormen van telefonische overlast of bedreiging. Op basis van het op de telefoonlijn ontvangen identificatienummer of juist het ontbreken van het nummer blokkeert het slimme apparaatje de oproep. De gebelde persoon merkt hier niets van, de beller krijgt gedurende enkele seconden een blokkadetoon te horen waarna de verbinding wordt verbroken.

Om eventueel ook een 'bekende beller' te kunnen blokkeren en de blokkeerfunctie te kunnen beperken tot een bepaalde, dagelijkse periode is de Call Control voorzien van een 'schoonmoederfunctie' en een interne klok. Door het opgeven van het telefoonnummer van een ongewenste beller wordt - naast de anonieme telefoontjes - tevens elk telefoontje van deze ongewenste beller geblokkeerd. Voor het geval men niet de hele dag onbereikbaar wil zijn voor anonieme telefoontjes kan een de start-tijd en de stop-tijd van een blokkeerperiode worden ingesteld. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen tussen 4 uur 's middags en 9 uur 's avonds de anonieme telefoontjes te weren, de rest van de dag en avond is men dan wel bereikbaar voor iedereen, behalve de eventuele ongewenste beller die altijd 24 uur per dag geblokkeerd wordt. De instelling van de extra functies verloopt via de druktoetsen van het aangesloten telefoontoestel.

De Call Control kost ¤ 19,95 en is verkrijgbaar via de website van Beter Product ( http://www.call-control.nl ).





ingezonden persbericht