TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 10-11-2008

BEST FRIENDS FOR WAR CHILD

In de speciale uitzending WAR CHILD MAAKT VRIENDEN kiest Marco Borsato zijn favoriete momenten uit vijf jaar Friends for War Child concerten. Indrukwekkende verhalen en geweldige artiesten als Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Ali B, Acda & De Munnik en Keane komen voorbij. Ook humor mag niet ontbreken, Najib Amhali en Dolf Jansen geven ook acte de precense. Een mooi feestje voor een belangrijk doel: kinderen in oorlogsgebieden helpen. De kijker kan genieten van een bijzondere uitzending waarin vele artiesten zich op hun eigen manier inzetten voor War Child. Kortom, Best Friends for War Child.

Er zijn miljoenen kinderen wereldwijd die dagelijks worden geconfronteerd met oorlog. Nog steeds zijn er jaarlijks 250.000 kinderen die worden ingezet als soldaat. War Child vind dat kind zijn en soldaat zijn niet samen mag gaan. Met WAR CHILD MAAKT VRIENDEN, waar iedereen belangeloos aan heeft meegewerkt, vraagt de organisatie aandacht voor kinderen die op dit moment in oorlog opgroeien en onze hulp hard nodig hebben.

Marco Borsato: "Heel bijzonder was mijn ontmoeting met Jacky in Oeganda. Zij werd als vijftienjarig meisje ontvoerd door de rebellen. Na haar terugkeer besloot Jackie om bij War Child te gaan werken om zo andere kinderen te kunnen helpen. Ze studeert nu mensenrechten, ontwikkeling en sociaal recht in Den Haag. In deze uitzending staat ze trots naast mij om de kijker haar verhaal te vertellen."

Meer informatie op: www.tros.nl/warchild

Televisie
WAR CHILD MAAKT VRIENDEN
Uitzending donderdag 13 november
Nederland 3 - 21.10 uur




TROS