Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 13 november 2008

Leef je leven Bohemian Style

In 7 stappen naar een Bohemian Lifestyle met de Replay Bohemian Style Guide

Ook zo benieuwd hoe stijliconen als een Orlando Bloom, Johnny Depp en Natalie Portman het klaar spelen om moeiteloos een geheel eigen stijl te creëren? En in hun kleding en presentatie een leven gebaseerd op romantiek, vrijheid, optimisme en spontaniteit weten te weerspiegelen? Het geheim achter de Bohemian Lifestyle is simpel: mix it up! Wees niet bang voor verrassende, ongebruikelijke combinaties. Vergeet modeconventies en de laatste mode trends. Jij creëert je eigen unieke stijl en alles mag.

Met de introductie van twee nieuwe geuren heeft Replay een 7 stappenplan ontwikkeld die je helpt je eigen individualiteit te onderstrepen. Laat je leiden door je verbeeldingskracht en de Replay Bohemian Style Guide. Leef je leven 'Bohemian Style'!
* Stap 1: Kijk naar de fashion stijliconen. Waarom gaan zij niet op in de grijze massa? Juist! Ze laten zich niets voorschrijven en volgen hun eigen smaak.
* Stap 2: Doe waar jij zin in hebt! Er zijn geen regels. Draag wat jij leuk vindt en mix de stijlelementen die jij mooi vindt. Alles mag, alles kan.
* Stap 3: Gebruik sprekende kleuren in verrassende combinaties! Onderstreep je individualiteit met uitgesproken kleurcombinaties en verschillende stoffen. Experimenteer, laat je gaan!
* Stap 4: Geef je outfit een vintage touch! Combineer nieuwe kleding met bijzondere 2e hands kledingstukken en creëer je persoonlijke fashion statement. Ga op zoek naar coole retro elementen, maar zorg voor balans!
* Stap 5: Onderstreep je karakter met aparte accessoires! Een gekke ceintuur, een in het oogspringende ketting of aparte schoenen. Eenvoudig, maar o zo effectief!
* Stap 6: Sprankel, straal! Benadruk een zorgeloze schoonheid. Accentueer subtiel je natuurlijke beauty en kijk op een verleidelijke, open manier de wereld in. De wereld is van jou!
* Stap 7: Stimuleer je creativiteit! Sta open voor nieuwe ervaringen en prikkel al je zintuigen. Adem de geur van vrijheid, romantiek en verwachting. Laat je inspireren en verleiden door de wereld om je heen. Replay Bohemian Style Guide
Bohemian Style is meer dan een modetrend. Het is een levenshouding die eigenheid, individualiteit, romantiek en hoopvolle verwachtingen uitstraalt. De Replay Bohemian Style Guide geeft in 7 stappen aan hoe je je eigen stijl kunt creëren. Met deze handleiding maak je van de meest alledaagse outfit een verlengstuk van jouw unieke persoonlijkheid en breng je meer sprankel in je leven. Maar onthoudt: het is niet meer dan een handleiding. You're in control!

Replay Bohemian Style Guide
In 7 stappen naar Bohemian Style

Bohemian Style is meer dan een modetrend. Het is een levenshouding die eigenheid, individualiteit, romantiek en hoopvolle verwachtingen uitstraalt. De Replay Bohemian Style Guide geeft in 7 stappen aan hoe je je eigen stijl kunt creëren. Met deze handleiding maak je van de meest alledaagse outfit een verlengstuk van jouw unieke persoonlijkheid en breng je meer sprankel in je leven. Maar onthoudt: het is niet meer dan een handleiding. You're in control!

Stap 1. Kijk naar de fashion stijliconen
Waarom gaan zij niet op in de grijze massa? Juist! Ze laten zich niets voorschrijven en volgen hun eigen smaak.

Pak er wat mode- en lifestyle bladen bij en kijk waarom stijliconen als Orlando Bloom, Johnny Depp, anders zijn dan de gemiddelde modepop of wat je ziet in de PC Hooft of Kalverstraat. Zij hebben één ding gemeen: zij laten zich niets voorschrijven en volgen hun eigen smaak. En dat is nu net de essentie van de Bohemian Style.

Stap 2. Doe waar jij zin in hebt!
Er zijn geen regels. Draag wat jij leuk vindt en mix de stijlelementen die jij mooi vindt. Alles mag, alles kan.

Vergeet de modevoorschriften en de paspopcombinaties. En vergeet het stereotype 'Boho' beeld van elegante jurkjes, teenslippers en gebreide tassen. Bohemian Style draait om het combineren van de dingen die jij leuk vindt. Leef je uit, gebruik je fantasie! Een psychedelisch jurkje uit de jaren zestig. Dr. Marten boots? Doen! Een hoog getailleerde jeans, crocs, een strak veelkleurig shirt en giga riem? Mag! Waarom zou je genoegen nemen met het gewone, het alledaagse als je kunt kiezen voor een leven vol verrassende ervaringen, fun en creativiteit. De enige beperking is jouw fantasie. Jij bent ´in control´!

Stap 3: Gebruik sprekende kleuren in verrassende combinaties Onderstreep je individualiteit met uitgesproken kleurcombinaties en verschillende stoffen. Experimenteer, laat je gaan!

Uitgesproken kleuren onderstrepen een uitgesproken karakter. Vergeet alles wat je denkt te weten over kleurcombinaties. Mix sprekende kleuren, werk met verschillende kleurnuances en wees niet bang om totaal verschillende kleuren te combineren. Haal je kledingkast leeg, spreid alle kledingstukken uit en probeer verschillende combinaties uit. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Stap 4: Geef je outfit een vintage touch
Combineer nieuwe kleding met bijzondere 2e hands kledingstukken en creëer je persoonlijke fashion statement. Ga op zoek naar coole retro elementen, maar zorg voor balans!

Het gebruik van vintage elementen in je outfit is essentieel voor het creëren van een fantastische Bohemian Style. Op rommelmarkten, in 2e-handswinkels en op marktplaats.nl vind je voor een habbekrats de prachtigste kledingstukken en accessoires. De kans dat je iemand tegenkomt met hetzelfde kledingstuk is extreem klein. Dus wat let je? Let op dat je vintagekleding in bijna perfecte staat is. En zorg voor balans; draag nooit alleen vintage. Het geheim schuilt in een coole mix van vintage met je nieuwe spullen.

Kies het beste uit vervlogen tijden! Kijk tijdens je ontdekkingsreis door het verleden uit naar:
* Jaren 40: Kan je figuur het aan, ga dan op zoek naar die super sexy, strak gesneden broeken of stijlvolle mantelpakjes. Die typische bloemenblouses uit de oorlogstijd zijn perfect te combineren met jeans. Te gek als accessoire: de avondbeursjes van Fendi.
* Jaren 50: Je kent ze uit 'Grease', die typische 'Promm dresses' in schitterende pasteltinten. Draag ze met torenhoge hakken en armlange handschoentjes voor een feestelijke, meisjesachtige, individuele look. Ga je voor Boho chic, probeer dan een jurkje van Pucci en Hermès, of Chanel te pakken te krijgen.
* Jaren 60: Naast de alombekende bloemenprints, maillots, minirokken en psychedelische motieven kenmerkt dit tijdperk zich door strak sluitende monochrome jurken en een scherpe taillering. Combinatiemogelijkheden te over.
* Jaren 70: OK, de meeste kledingstukken uit dit decennium zijn eigenlijk alleen geschikt voor verkleedpartijtjes :) Maar sommige stukken zijn ook vandaag de dag goed bruikbaar. De wijduitlopende 'soul' broeken met een hoge taille en western shirts zijn super leuk voor meiden en ook de torenhoge discostappers zijn een hot item aan het worden.
* Jaren 80: de fel gekleurde topjes en strechy jurkjes zijn de meest sexy stukken die je kunt vinden uit deze periode. De kleurige beenwarmers zijn prima te combineren met een sexy rok. Stap 5: Onderstreep je karakter met aparte accessoires Een gekke ceintuur, een in het oogspringende ketting, aparte schoenen of coole hoed. Eenvoudig, maar o zo effectief!

Nog wat huiverig om je van top tot teen in Boho Style te hullen? Kies dan een fantastische accessoire om je individualiteit te benadrukken. Een schitterend paar schoenen in felle kleuren of met een opvallend stiksel gecombineerd met een eenvoudige jurk creëert een instant individuele look. Een echt cool gekleurde riem of ceintuur met een aparte gesp om een simpele top werkt ook briljant. Sieraden zijn waarschijnlijk de meest makkelijke manier om een personal touch aan te brengen. Een in het oog springende ketting of armband kan je outfit af maken. Dus geneer je niet. Ga op jacht naar enkele unieke stukken die je persoonlijkheid onderstrepen.

Stap 6 : Sprankel, Straal!
Benadruk een zorgeloze schoonheid. Accentueer subtiel je natuurlijke beauty en kijk op een verleidelijke, open manier de wereld in. De wereld is van jou!

Met make-up en haarstijl kan je je werkelijke ik laten zien. Boho schoonheid draait om een natuurlijke, losse stijl die eenvoudig te onderhouden is. Denk aan nonchalant, natuurlijk golvend haar, subtiele make-up en verrassende accenten.

Haar: een nonchalant gevoel, een losse textuur en een natuurlijke valling zijn de belangrijkste kenmerken. Het geheim: vergeet je hairconditioner na het wassen. Het geeft een coole, wat nonchalante textuur. Klinkt vreemd, maar het werkt echt. Gewoon doen!.

Make-up: Hou het licht en natuurlijk. Ga voor producten die je met je vingers op kunt brengen. Een cream blush of een solid lip stain zijn perfect. Heel licht opbrengen zodat je huid en je lippen er door heen schijnen. Gebruik een highlighter op de bovenkant van je wangen voor suggestie van ochtendfrisheid. Een groene of turkooise liner is perfect voor de avond en heldere fuchsia lippen en een zongekleurd gezicht doen het altijd schitterend. Grote, onschuldige ogen zijn erg boho, verleng je wimpers met mascara of gebruik valse wimpers voor de ultieme Boho-look.

Geur: De reukzin is het sterkste zintuig waar we over beschikken. Geur heeft op onbewust niveau een grote invloed op hoe we ons voelen, op onze aantrekkingskracht en hoe we onze omgeving ervaren. Laat je inspireren door een eclectische mix van ingrediënten. Geuren die het verwachte met het onverwachte combineren. Ze zijn een lust voor je zintuigen en stimuleren je te fantaseren over het creëren van een unieke wereld om jou heen. Replay for Her en for Him zijn nieuwe geuren die in alles de Bohemian Lifestyle uitdrukken. Het is een verleidelijke, kleurige en zelfverzekerde geur, geïnspireerd op een jonge, ondeugende Bohemian girl die geniet van het leven. Sexy en gedurfd geeft zij met haar Replay-parfum kleur aan haar natuurlijke manier van doen. Maak kennis met de Replay for Her geurlijn. Bestel je gratis sample op www.replayfragrances.com.

Stap 7: Stimuleer je creativiteit!
Sta open voor nieuwe ervaringen en prikkel al je zintuigen. Adem de geur van vrijheid, romantiek en verwachting. Laat je inspireren en verleiden door de wereld om je heen

De Bohemian Lifestyle prikkelt alle zintuigen. Adem het onverwachte. Zet die televisie uit, klap je notebook dicht en ga er op uit. Bezoek een theatervoorstelling, een expositie of galerie. Of ga uit eten met vrienden. Of geniet na werktijd van een goed glas wijn of een mooie malt. Er is zoveel meer te doen dan zappend je avond door te brengen. Laat je gaan op de dansvloer, leef je uit. En is het mooi herfstweer? Maak een wandeling over de hei of langs het strand. De fris prikkelende herfstlucht is perfect om je hoofd leeg te maken, de vermoeidheid van de week van je af te schudden en nieuwe inspiratie op te doen. Of doe eens gek: Kleed je warm aan en ga met een paar goede vrienden op winterpicknick in het bos. Een rugzak gevuld met lekkernij, genietend van de schitterende herfstkleuren en elkaars gezelschap.