Ingezonden persbericht


LaCie Internet Space: overal toegang tot persoonlijke bestanden

Via internet toegang tot strak vormgegeven opslagmedium thuis met 500 Gigabyte of 1 terabyte aan geheugen

Amsterdam, 13 november 2008 - LaCie introduceert Internet Space, een gebruiksvriendelijke harde schijf met een opslagcapaciteit van 500 GB of 1 TB (1.000 GB). Gebruikers hebben overal ter wereld via internet toegang tot bestanden op de Internet Space, op elk tijdstip en zelfs als de eigen computer uit staat. Het installeren is volledig plug-and-play en slechts een kwestie van minuten. De Internet Space is ontworpen door topdesigner Neil Poulton. Door in te loggen op www.homelacie.com kunnen gebruikers toegang krijgen tot de bestanden op hun Internet Space-apparaat dat thuis staat of op kantoor. Via deze exclusieve webportal kunnen gebruikers ook bestanden op de Internet Space zetten.

Muziek, foto's en video's delen met vrienden en familie is snel en eenvoudig dankzij het automatische e-mailuitnodigingssysteem. Met dit systeem behoort het beheren van gastaccounts tot het verleden. De gebruiker kan met de Internet Space van LaCie ook multimediabestanden streamen via het LAN of thuisnetwerk naar multimediaspelers, zoals de Xbox 360 en de Sony Playstation 3. Bovendien is het apparaat in te zetten als iTunes-muziekserver. Door deze draadloze functie kunnen gebruikers foto's en video's via hun gameconsole op de televisie bekijken zonder dat de computer via een kabel met de tv verbonden hoeft te zijn.

Dankzij de gigantische opslagcapaciteit van 500 gigabyte of 1 terabyte kunnen gebruikers van de LaCie Internet Space hun complete multimediabibliotheek centraal opslaan. De Internet Space wordt bovendien geleverd met HipServTM DesktopMirror-software waarmee gebruikers de bestanden veilig kunnen opslaan en herstellen. Via de extra USB 2.0-poort op de achterkant van het apparaat is het mogelijk om nog een USB-harddisk aan de Internet Space te koppelen. Hiermee zijn bestanden veilig te back-uppen.

De Internet Space is voor LaCie exclusief ontworpen door Neil Poulton. Dankzij zijn ontwerp past de harde schijf in elke omgeving. Poulton gaf de Internet Space een discrete, minimalistische vorm met een spiegelende witte laklaag en een 'coole' led-strip die het apparaat rondom een blauwe gloed geeft. Ondanks zijn grote opslagcapaciteit is het apparaat klein. Daarmee is de Internet Space van LaCie geschikt voor zowel de woonkamer als het bureaublad.

'De Internet Space is een gebruiksvriendelijke oplossing voor klanten die een eenvoudig en toegankelijk opslagmedium zoeken. Een medium dat bovendien op afstand te beheren is en geschikt is voor meerdere computers of UPnP/DLNA-mediaspelers', zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. 'Met de Internet Space heb je vanaf elke locatie snel en probleemloos toegang tot bijvoorbeeld je complete fotocollectie. Ook als je je laatste vakantiefoto's wilt delen met familie, vrienden en collega's, dan is dit apparaat de perfecte Network-Attached Storage-oplossing.'

Prijs en beschikbaarheid

De LaCie Internet Space is per direct in Europa beschikbaar via de LaCie Online Store en LaCie resellers.

Prijzen (inclusief btw):
De LaCie Internet Space 500GB ¤169,00 De LaCie Internet Space 1TB ¤229,00

Meer productinformatie is te vinden via www.lacie.nl ####

Over Neil Poulton
Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie & Artemide. Sinds 1991 woont en werkt Poulton in Parijs. www.neilpoulton.com

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.nl.