Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 13 november 2008

'Zilveren Kracht', De Regenboog Groep zoekt specifiek 55+ vrijwilligers

De Regenboog Groep in Amsterdam is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten in inloophuizen of als buddy voor een zieke en/of geïsoleerde (druggebruikende) dakloze. Hiertoe is een speciale wervingscampagne opgezet die zich speciaal richt op geïnteresseerden in de leeftijd van 55 jaar en ouder.

"Wij zijn natuurlijk trots op al onze jonge vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de doelgroep", zegt Ingeborg Schlusemann, algemeen directeur van De Regenboog Groep. "Toch merken we dat veel bezoekers positief reageren op vrijwlligers die zelf ook de nodige levenservaring hebben. Maar het aandeel van 55+ers binnen buddyzorg en inloophuizen is momenteel nog erg klein. Zodoende willen wij een beroep doen op 'Zilveren Kracht', oftewel al het goede dat 55plussers kunnen meebrengen in vrijwilligerswerk voor onze doelgroep."

Via posters en reclamespotjes toont De Regenboog Groep enkele daklozen en druggebruikers, die zijn geportretteerd met een voorwerp welke hen dierbaar is. Dit toont hoe mensen in deze situatie dromen en wensen koesteren, net als ieder ander. De portrettenserie is vanaf 26 november in de Stopera (aan de blauwe wand) te bewonderen.

Meer informatie is in te zien via www.deregenboog.org.

EINDE PERSBERICHT