Ingezonden persbericht


Trends sinterklaasverkoop V&D

De drukke periode van Sinterklaas en cadeaus is weer aangebroken. V&D ziet nu al een stijgende lijn in de verkoop van speelgoed ten opzichte van vorig jaar. Vooral het high-tech speelgoed zoals elektronische en radiografische artikelen is zeer gewild. Bij de verkoop van Sinterklaas snoepgoed blijkt het traditionele, ouderwetse snoepgoed juist het meest populair. Bijna alle artikelen van de V&D Sint folders zijn dit jaar voor het eerst ook online te verkrijgen via www.vd.nl.

Elektronisch speelgoed een grote hit
Opvallend in de verkoopcijfers in de aanloop naar 5 december is de enorme groei in het elektronische en radiografische speelgoed zoals robots, auto's en vliegende helikopters en vogels. Voor de kleintjes zijn er zelfs electronische huisdieren die op stemgeluid reageren, zich bewegen en dierengeluiden kunnen maken. Door de enorme snelle ontwikkelingen op dit gebied zal deze trend zich volgend jaar voortzetten. Er zullen nog meer geavanceerde snufjes aan het speelgoed worden toegevoegd. Aan de verkoop ziet V&D dat dit high-tech speelgoed op dit moment al erg populair is.

Traditioneel snoepgoed blijft verreweg het populairst Traditionele Sinterklaas lekkernijen zoals chocoladeletters, kruidnoten, gekleurde chocolade figuren, schuimpjes, speculaaspoppen en marsepein worden nog steeds het meest verkocht. Dit snoepgoed hoort helemaal bij deze oer Hollandse traditie en de schoentjes zullen er weer ruimschoots mee worden gevuld.

Top 6 cadeaus dit jaar:

* Elektronisch en radiografisch speelgoed

* LEGO

* Computer games

* Barbie

* Pluche dieren

* Chocolade letters

Winter Wonder Warenhuis met nieuw concept speelgoed afdeling V&D tovert haar warenhuis weer om tot Winter Wonder Warenhuis. Op elke etage wordt de klant verwelkomd en geïnspireerd door de warme sfeer van Sinterklaas met schitterende decoratie en versieringen. In het warenhuis maakt de speelgoedafdeling van V&D ook een opmerkelijke groei door. Zo opende de vestiging Utrecht in juni 2008 een compleet vernieuwde speelgoedafdeling met shop-in-shops van diverse bekende A-merken. Deze afdeling is onderdeel van een complete kinderwereld van 2.000m2. Een hele etage met niet alleen speelgoed, maar ook baby-en kinderkleding, nachtmode, ondermode, accessoires en een Playzone waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen en gamen terwijl ouders shoppen. Dit concept zal de komende tijd in meerdere vestigingen worden uitgevoerd. Over V&D