VAPRO


Studiereis Suriname in november

De economie in Suriname groeit razendsnel. Dit word veroorzaakt door flinke investeringen in productiebedrijven zoals de Surinaamse Brouwerij (Heineken) en Staatsolie en de opkomst van het ecotoerisme. Suriname is een adembenemend mooi land met ongerepte tropische regenwouden. Een groot deel van het Amazonegebied bevindt zich op Surinaams grondgebied. VAPRO-OVP organiseert voor haar relaties van 13 t/m 19 november een studiereis naar dit land. Deze reis heeft drie doelstelling:
Bezoek aan Surinaamse bedrijven die flink investeren en aantoonbaar succesvol hun strategie ten uitvoer brengen; Tijd voor reflectie om in een zeer inspirerende omgeving tot nieuwe inzichten te komen daarbij gesteund door diverse sprekers en groepsdiscussies;
Handvaten aanreiken om zelf succesvol verbetertrajecten (TPM/WCM) in uw bedrijf door te voeren.

Doelgroep
Managers werkzaam in de industrie. De reis biedt tevens een uitstekende gelegenheid om excellent presterende middenkaderfunctionarissen een exclusieve én zinvolle incentive aan te bieden.

Programma

Donderdag 13 november: vertrek vanaf Amsterdam Schiphol en aankomst Paramaribo

Vrijdag 14 november: Hoe overleef ik in de jungle en mijn business Onder leiding van bekwame gidsen gaan we op expeditie in de ondoordringbare jungle. We verlaten de gebaande wegen op zoek naar een uitdaging.
Seminar door VAPRO-OVP: Hans Sliepenbeek over leiderschap versus het halen van doelen. Kernwoorden: strategie, motiveren medewerkers, leren luisteren en signalen oppikken, duidelijk zijn, volhardend, veeleisend en beslissingen durven nemen. Met groepsdiscussie.

Zaterdag 15 november: Back to basics Uitleg door Marron-chef over de hiërarchie en verantwoordelijkheden binnen de stam. De Marron-chef is veelvuldig aanwezig op de werkvloer en weet wat er leeft bij zijn mensen. Daarnaast zijn de Marron erg scherp in het oppikken van signalen van hun omgeving. Praktijk teambuilding in tropisch regenwoud. Deze middag heeft u al uw zintuigen nodig om met uw team de vooraf gestelde doelen te behalen.Avondlezing Van Lente & De Vos door Patrick de Vos: Valkuilen bij het halen van uw organisatiedoelstellingen en het belang van policydeployment. Met groepsdiscussie.

Zondag 16 november: Veranderen vergt durf Piranha vissen, zwemmen, luieren en wandelen door de jungle. Avondlezing door Hans Sliepenbeek over verandermanagement en weerstanden.

Maandag 17 november: Winnaars zoeken een uitdaging en verliezers excuses.
Bezoek Surinaamse Brouwerij. SB heeft met TPM een grote efficiencyslag gemaakt. Ducan Moser legt uit wat de sleutel is van dit succes. Samen met uw team gaat u verbetertrajecten uitvoeren op de werkvloer van de Surinaamse Brouwerij. U gaat al het geleerde in de praktijk brengen.

Dinsdag 18 november: Hoe houd ik mijn doelstellingen op koers? Stadswandeling Paramaribo en aansluitend bezoek Staatsolie met rondleiding en lezing door Ben Nieuwboer. Terugreis Nederland.

Woensdag 19 november: aankomst in Nederland.

Accommodatie
We verblijven tijdens deze reis in Paramaribo in een viersterren accommodatie en tijdens ons verblijf in het tropisch regenwoud in zelf opgezette bivakkampen.

Prijs en voorwaarden
De deelnameprijs per deelnemer bedraagt 2700,- (excl. btw). Hierbij zijn niet inbegrepen: vervoer van en naar Amsterdam Schiphol, reisverzekeringen, persoonlijke uitgaven in het hotel zoals minibar, telefoon, e.d., uitgaven buiten het officiële programma, speciale wensen in de geselecteerde restaurants.

Annuleringsvoorwaarden
Annulering na 24 september 2008: 1500,-, na 13 oktober 2008 uw het volledige bedrag. Indien u verhinderd bent is het natuurlijk ook mogelijk om een plaatsvervanger te laten deelnemen.

Organisatie en informatie Een unieke reis, niet elders te boeken! Er geldt een minimum aantal van 20 deelnemers.

Voor inschrijvingen of vragen kunt u contact opnemen met Huub van Strien van VAPRO-OVP, h.v.strien@vapro-ovp.com of tel. 06 2950 0315.