Drieduizend kandidaten voor de waterschapsverkiezingen

17/09/2008 13:13

Unie Van Waterschappen

Van 13 tot en met 25 november vinden de waterschapsverkiezingen plaats. Iedereen van 18 jaar en ouder kan dan zijn of haar stem uitbrengen voor een nieuw bestuur van het waterschap in zijn of haar eigen omgeving. Dinsdag 16 september was de dag van kandidaatstelling voor de waterschapsverkiezingen. Kandidaten voor een functie in een van de waterschapsbesturen konden zich op deze dag laten registreren bij het betreffende stembureau. De belangstelling voor een functie in het bestuur van een waterschap blijkt, net als eerder bij de registratie van groeperingen, opnieuw overweldigend.

Bij het sluiten van de stembureaus om 17:00 uur hadden zich zo'n 3000 kandidaten laten registreren voor de ca. 500 plaatsen in de waterschapsbesturen. Dat betekent dat voor iedere bestuursfunctie zich 6 kandidaten verkiesbaar hebben gesteld.

Op donderdag 18 september komen de stembureaus bijeen om de geldigheid van de kandidaatstellingen te toetsen. In de dagen daarna krijgen de kandidaten de gelegenheid om kleine vormfouten in de aanmeldingsformulieren te herstellen, waarna de stembureaus op 24 september een definitief besluit nemen over de geldigheid van de kandidaatstellingen. Op dezelfde dag wordt de nummering van de lijsten vastgesteld en bekendgemaakt.








Waterschap Reest en Wieden