NCRV

De 100: Singles

Caroline Tensen volgt honderd vrijgezellen in De 100: Singles

Donderdag 13 november

Nederland 1, 21.15 uur

Na de zwangere stellen in de succesvolle serie Babyboom en de trouwlustige koppels in De 100: Het huwelijk, volgt Caroline Tensen nu vrijgezellen. In de nieuwe tiendelige NCRV-serie De 100: Singles zijn portretten te zien van verstokte vrijgezellen, einzelgängers en happy singles van alle leeftijden. Luister mee naar persoonlijke verhalen van weduwnaars, mensen die dagelijks online zijn op datingsites, maar ook mensen die nog nooit een date hebben gehad. 100 bijzondere mensen met één gemeenschappelijke deler: het ontbreken van een vaste partner.

In Nederland wonen zoân 2,5 miljoen alleenstaande mannen en vrouwen. In De 100: Singles leren we een aantal van deze mensen kennen en leven we mee met de vlinders in hun buik, teleurstellingen en nieuwe liefdes. Is het leven echt zo spannend en sexy als veel series ons laten geloven? Hoe geven ze invulling aan hun vrijgezellenbestaan? En zijn ze tevreden met hun leven zonder partner?

Een greep uit de singles die in De 100: Singles de komende weken aan bod komen:

De veertiger Jari uit Den Haag is een moderne, goeduitziende vent die samen met zijn ex-vrouw hun twee kinderen, van 6 en 9 jaar, opvoedt. Zij zien hem als een superpapa. In het weekend gaat Jari samen met zijn vrienden stappen in hippe clubs en bars. Hier spreekt hij regelmatig vrouwen aan.

De Limburger Marcel is 35 jaar oud en werkt op een komkommerkwekerij. Hij heeft de hoop op een Nederlandse vrouw inmiddels opgegeven. Hij heeft zich daarom ingeschreven bij een bureau dat bemiddelt tussen Nederlandse mannen en Poolse vrouwen. Marcel hoopt de ware snel in zijn armen te mogen sluiten.

De gescheiden Lilian uit het Zuid-Hollandse Ouddorp heeft vier dochters en een zoon in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. Zelf vindt ze dat ze, naast haar drukke baan in een verzorgingstehuis, nog voldoende tijd over heeft om een nieuwe relatie aan te gaan. Via een datingsite heeft ze nu een aantal dates gehad, maar de man met wie ze oud wil worden zat er nog niet bij.

Superoptimist en levensgenietster Marie-Christiene (51) had haar ware liefde, vrachtwagenchauffeur Hans, al gevonden. Helaas is hij een half jaar geleden is hij overleden. Om hun gezamenlijke levensstijl te kunnen voortzetten heeft Marie-Christiene besloten om ook haar groot rijbewijs te gaan halen. Marie-Christiene houdt nog altijd zielsveel van haar Hans, maar ze wil niet de rest van haar leven alleen blijven.

Dertiger Karin woont in Dalfsen. Ze hoopt snel haar prinses te kunnen vinden, want ze vindt het heerlijk om met zijn tweetjes op de bank thuis te hangen. Maar dan moet ze natuurlijk wel eerst haar ware ontmoeten. Karin heeft weinig op met de lesboscene, maar sinds ze vrijgezel is gaat ze regelmatig naar feesten voor lesbiennes. Ze krijgt de smaak van het stappen steeds meer te pakken.

Net als bij Babyboom en De 100: Het huwelijk is er ook bij De 100: Singles een uitgebreide website. Met onder andere blogs van de deelnemer en speciale internet-only filmpjes.