Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Prinses Margriet 13 november 2008 bij symposium Revalidatie Nederland

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont 13 november in het ING House in Amsterdam het Lustrumsymposium van Revalidatie Nederland bij.

De Prinses opent een foto-expositie van patiënten uit de revalidatiezorg en neemt een boekje in ontvangst waarin de foto's en verhalen van deze mensen zijn opgenomen.

Tijdens het symposium worden de resultaten gepresenteerd van onderzoek naar de toegevoegde waarde van revalidatie. Dit onderzoek is op initiatief van Revalidatie Nederland en het Revalidatiefonds uitgevoerd.

Revalidatie Nederland is de branchevereniging voor de revalidatie en zet zich in voor de belangen van haar leden, gericht op het aanbieden van zo goed mogelijke revalidatiezorg. Alle 24 revalidatiecentra in Nederland (categorale ziekenhuizen) zijn lid. Met het lustrumsymposium viert Revalidatie Nederland haar 40-jarig bestaan.

Het Revalidatiefonds zet zich in om de positie van mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte in de samenleving te verbeteren en initieert en financiert projecten op het gebied van revalidatie, preventie, maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid.
Prinses Margriet is Beschermvrouwe van het Revalidatiefonds.

7 oktober 2008

* © RVD