Seminar Managing International Security Risks

08/10/2008 14:42

The Risk Advisory Group (TRAG) Benelux BV

Risk Advisory organiseert op 13 november een seminar over het beheersen van internationale veiligheidsrisico's in Schiedam. Het seminar richt zich op toenemende dreigingen voor bedrijven en instellingen welke internationaal actief zijn.

De hedendaagse veiligheidsrisico's vormen unieke uitdagingen die niet alleen werknemers in gevaar brengen maar ook effect hebben op de bedrijven waarvoor ze werken. Bedrijven moeten de juiste balans weten te vinden tussen een op systeem en op gemeenschap gebaseerde aanpak waarbinnen een adequate veiligheidstrategie ontwikkeld moet worden. Het inplementeren van een samenhangend en geïntegreerd veiligheidssysteem is veelomvattend en gericht op de lange termijn voor internationale bedrijven.

Tijdens dit seminar zal Risk Advisory veiligheidstrategiën behandelen die de toon zetten voor de juiste manier van denken om de huidige stijging van risisco's onder bedrijven en werknemers te doen dalen.

De presentaties gedurende dit seminar zullen verzorgd worden door Dr. David Claridge, Henry Wilkinson en John Fonteijn.

David Claridge is één van de oprichters van Janusian Security Risk Management. Het veiligheids advies dochterbedrijf van Risk Advisory. David is gepromoveerd op het gebied van Internationale Betrekkingen. Hij heeft verschillende academische werken gepubliceerd en geeft met regelmaat in de media commentaar op kwesties van internationale veiligheid.

Henry Wilkinson voegde zich bij Janusian nadat hij afgestudeerd was op de afdeling van oorlogstudies aan de de universiteit Kings College te Londen. Hij heeft zijn bachelor cum laude afgerond met een dissertatie dat de Israeli counter-terrorisme methodes onderzocht tijdens the tweede intifada. Dit onderzoek bestond ook uit een diepgaande analyse van de interne dynamiek van extremistische Islamitische groeperingen. Het bekeek het effect van het vermoorden van terroristisch leiderschap door Israeliers op terroristische groepsactiviteiten.

John Fonteijn is senior manager Group Asset Protection bij de Koninklijke Ahold NV. Ahold is een internationale groep van kwaliteitssupermarkten gebaseerd in de Verenigde Staten en Europa.

Uitnodigingen worden gestuurd naar hoofden van de veiligheidsdiensten van alle leidende bedrijven in Nederland evenals naar vele andere veiligheids professionals.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Pieter Jonkers

Directeur

The Risk Advisory Group Benelux

Tel: +31 (0) 10 414 6562

pieter.jonkers@riskadvisory.net





http://www.riskadvisory.net

http://www.riskadvisory.net