Gemeente Veenendaal


Gemeente Veenendaal verbetert kwaliteit openbaar groen

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor op 13 november in te stemmen met de Beheernota Groen 2008-2011. De nota is de leidraad voor een meer planmatige aanpak van het beheer van de openbare ruimte in Veenendaal.

Door een integrale benadering, planmatig beheer en een duurzame inrichting wil het college de kwaliteit van het openbaar groen verbeteren. Dit plan is gebaseerd op het ambitieniveau Plus, dat in 2007 door de gemeenteraad is gekozen. Het houden van wijkschouwen met inwoners is een nieuw element in het groenbeheer. Door deze schouwen worden inwoners betrokken bij het groenbeheer in hun buurt en kunnen zij hun mening geven over de kwaliteit van het groen.

De verbeteringen zullen zichtbaar worden door meer variatie in de inrichting van het groen, vooral op rotondes, wijkcentra en de entrees van Veenendaal. Buurten worden aangepakt en er staan grootschalige onderhoudsbeurten van het groen op stapel.

De gemeente werkt aan haar bomenbeleid, zodat er meer informatie komt over de vitaliteit en veiligheid van de waardevolle bomen in Veenendaal. Een voorstel voor het te voeren bomenbeleid komt later in de raad.

Met de Beheernota Groen is ook een actie- en uitvoeringsplan opgesteld. In dit plan heeft het college de werkzaamheden voor de jaren 2008 - 2011 bepaald en staan de budgetten die hiervoor nodig zijn vermeld.