Waterschap Rivierenland

Lijsttrekkers openen verkiezingsstrijd Waterschap Rivierenland

Op donderdagavond 13 november gaat de verkiezingperiode voor een nieuw bestuur van Waterschap Rivierenland van start. De lijsttrekkers van de
10 partijen die meedoen aan deze verkiezingen gaan dan met elkaar in debat. Belangstellenden kunnen hierbij aanwezig zijn, of het debat live volgen via de website www.waterschaprivierenland.nl. Tot 25 november kan iedereen zijn stem per post uitbrengen.

Het debat gaat over de punten waar het nieuwe bestuur mee te maken krijgt, zoals veilige dijken, waar nieuwe woningen mogen worden gebouwd, natuurontwikkeling en de inrichting van ons landschap. En wat dat allemaal mag kosten.

Volg het verkiezingsdebat

Op 13 november a.s. zullen de lijsttrekkers de strijd hierover met elkaar aangaan. Een externe debatleider zal ervoor zorgen dat het debat onafhankelijk wordt gevoerd en dat de verschillen tussen partijen worden blootgelegd. Belangstellenden zijn welkom! Het is ook mogelijk om het debat thuis live te volgen, via de website www.waterschaprivierenland.nl .
Het lijsttrekkersdebat vindt plaats op donderdag 13 november 2008, aanvang 19.30 uur in het kantoor van Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 te Tiel.

Partijen

Werden bestuursleden tot nu toe gekozen op individuele basis, nu doen er voor het eerst partijen mee, tien in totaal, met elk hun eigen lijst met kandidaten. Voor een deel zijn het bekende politieke partijen, voor een deel zijn het partijen die zich vooral met water en waterbeheer bezig houden en voor een deel zijn het regionale partijen.

De volgende partijen doen mee aan de verkiezingen voor een nieuw bestuur van Waterschap Rivierenland:

· Lokale Regiobelangen Rivierenland

· VVD

· Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)

· ChristenUnie

· Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)

· Algemene Waterschapspartij

· Huiseigenaren

· Christen Democratisch Appèl (CDA)

· Vereniging Kleine Kernen Gelderland

· Water Natuurlijk
Op de website van het waterschap ziet u welke personen kandidaat zijn voor deze partijen.

Kieskompas

Op de website van Kieskompas kunnen de kiezers nagaan welke partijen het dichtst bij hun persoonlijk standpunt staan. Ga naar de website van het waterschap en klik door naar die van Kieskompas.

De verkiezingen in cijfers

Alle 26 waterschappen in Nederland houden gelijktijdig verkiezingen. In het gebied van Waterschap Rivierenland mogen bijna 750.000 personen hun stem uitbrengen. Hiervan zijn 25.000 jongeren, die nu voor het eerst mogen stemmen. Het gaat om schriftelijke verkiezingen in de periode 13 tot en met 25 november. Er zijn 10 partijen met in totaal
138 kandidaten. Het nieuwe bestuur van Waterschap Rivierenland zal bestaan uit 30 personen. De verkiezingen betreffen 22 zetels. De overige 8 zetels zijn al toegewezen aan agrariërs, bedrijfsleven en natuurterreineigenaren.
Meer informatie is te vinden op de website
www.waterschaprivierenland.nl.