Gemeente Medemblik

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier trekt alles uit de kast om mensen aan het stemmen te krijgen tijdens de waterschapsverkiezingen van 13 tot 25 november. Deze week bezorgt het hoogheemraadschap de regio een koe met duikbril en snorkel, in de vorm van verkiezingsspecial Waterrijk.

Waarom zou je kiezen? Op wie kan je stemmen? En: wat doet het hoogheemraadschap?

De verkiezingsspecial van informatiebulletin Waterrijk vertelt alles over het hoe en waarom van de waterschapsverkiezingen en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Op de cover van het informatiebulletin prijkt de koe met duikbril, die de hoofdrol steelt in de campagne `Waar laten we het water'.

Stevige opgave
Met de campagne hoopt het Hoogheemraadschap zo veel mogelijk mensen aan het stemmen te krijgen. Begin september bleek dat slechts 12% van de Nederlanders weet dat er waterschapsverkiezingen zijn. Het hoogheemraadschap staat voor een stevige opgave en pakt daarom uit met de verkiezingswebsite www.waarlatenwehetwater.nl en de online game `het WaterBazenSpel'. Degene die het water in het Noorderkwartier het beste op niveau kan houden wordt zelfs beloond met een iPhone.

Waterpret
Dat verkiezingen niet suf en saai hoeven te zijn, bewijst Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier met de WaterParade. Dit rondreizend verkiezingscircus laat kijkers zien en beleven wat de waterschapsverkiezingen inhouden, wat er valt te stemmen en op wie. Compleet met pittige discussies en persoonlijke gesprekken met kandidaten van de tien partijen van de waterschapsverkiezingen.

Groetjes terug
Voorafgaand aan iedere WaterParade haalt het hoogheemraadschap flessenpost op. Op woensdag 5 november zijn de bewoners aan de Watermolen in Hoorn aan de beurt. Deze bewoners kunnen een groet doen aan inwoners van Alkmaar, een vraag stellen over het hoogheemraadschap of aan de partijen. Tijdens de eerstvolgende WaterParades in Hoorn op zaterdag 8 november en in Alkmaar op donderdag 13 november wordt de flessenpost uitgepakt en beantwoord.

Meer weten
Voor informatie over de Waterschapsverkiezingen (deelnemende partijen, kandidaten, programma's) www.waarlatenwehetwater.nl en www.hhnk.nl