Deelgemeente Charlois Rotterdam

Gezellige middag voor bewoners Zuidplein

Evenals vorig jaar organiseert de deelgemeente Charlois een gezellige middag voor de bewoners van de wijk Zuidplein. Op donderdag 13 november worden zij getrakteerd op de voorstelling Dora.

Voorafgaand aan deze voorstelling kunnen de bewoners tijdens een lunch van gedachten wisselen met deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst, gebiedmanager Zuidplein Piet van Namen en wijkcoördinator Dominique Balk over de veiligheid en het schoon en heel houden van het Zuidpleingebied.

Na deze lunch start de voorstelling Dora, over de bekendste zeeheld uit de Nederlandse geschiedenis: Michiel de Ruyter. te weinig is bekend hoe sympathiek Michiel de Ruyter was en hoe deze persoonlijkheid, kwetsbaar en sterk, in deze tijd een voorbeeld kan zijn. Hij houdt orde en rust, zorgt voor veiligheid en is een grootmeester in zeetactiek. Dora is matroos aan boord van Admiraal De Ruyter. Zij houdt van avontuur en wil leren, reizen en vechten. Ruwe bolster, blanke pit!

Zowel lunch als voorstelling is in Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64. Bewoners van het Zuidpleingebied zijn per brief uitgenodigd en konden zich tot 30 oktober aanmelden.