SIDN organiseert debat over domeinnamen, veiligheid en privacy

05/11/2008 09:36

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

Domeinnaamdebat 2008

Arnhem, 5 november 2008 - SIDN, de .nl-registry, organiseert op 13 november in Slot Zeist het Domeinnaamdebat 2008. Tijdens dit debat zullen belangrijke beleidsissues met betrekking tot het .nl-domein ter consultatie worden voorgelegd aan de Nederlandse internetgemeenschap.

In vervolg op het geslaagde Domeinnaamdebat dat plaatsvond in 2006 legt SIDN belanghebbenden ook dit jaar een aantal beleidsissues ter consultatie voor. Doel is de meningen over deze thema's te inventariseren en, net als in 2006, mede op basis hiervan het beleid van de komende jaren vast te stellen.

Die thema's zijn dit jaar 'Van lame delegations naar te reserveren domeinnamen', en 'Identificatie en traceerbaarheid van .nl-domeinnaamhouders'. Dit laatste onderwerp kent een aantal subthema's, te weten: achteraf identificatie, het afschaffen van het domicilieadres, en beperking van de gegevens in de Whois. De belanghebbenden die over deze beleidsissues in debat zullen gaan zijn onder andere vertegenwoordigers uit de internet industrie, consumentenorganisaties, opsporingsinstanties, wetenschapper en andere belanghebbenden.

Voorzitter van het debat is mr. dr. Anne-Wil Duthler. Zij is directeur/eigenaar van adviesbureau Duthler Associates, en sinds juni 2007 lid van de VVD-fractie in de Eerste Kamer.

SIDN Domeinnaamdebat 2008

Datum: 13 november

Plaats: Slot Zeist

Tijd: 13.00 uur - 17.00 uur

Meer informatie: www.sidn.nl





http://www.sidn.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,