RVD/KH: Prinses Laurentien aanwezig bij campagne Tijdgebrek

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is donderdagmiddag 13 november aanwezig op NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, in het kader van de campagne Tijdgebrek. De campagne, een initiatief van het expertisecentrum handicap + studie, richt zich op studenten met een functiebeperking die studeren aan het hoger onderwijs. Prinses Laurentien is beschermvrouwe van het expertisecentrum handicap + studie.

Veel studenten met een onzichtbare handicap, zoals dyslexie, chronische vermoeidheid, RSI-klachten of psychische problemen, voelen zich vaak niet aangesproken door de term handicap of functiebeperking. De campagne Tijdgebrek wijst die studenten op speciale regelingen en voorzieningen die hun studieverloop kunnen verlichten. Daarnaast richt de campagne zich op studiebegeleiders en decanen in het hoger onderwijs die vroegtijdig een handicap of functiebeperking moeten herkennen, om te voorkomen dat een student in de problemen komt.

Het expertisecentrum handicap + studie, stimuleert jongeren met een functiebeperking om succesvol te studeren in de opleiding van hun keuze. Daarnaast kijkt het expertisecentrum naar mogelijkheden die het onderwijs kan bieden om studenten met een functiebeperking zo goed mogelijk te laten studeren.

Noot voor redacties (