Gemeente Emmen

bewaakte fietsenstalling Wilhelminastraat in het weekend s nachts open

5 november 2008

De gemeente doet een proef met het openstellen van de bewaakte fietsenstallingen tijdens de nacht. Dit om het aantal fietsendiefstallen in Emmen-centrum terug te dringen. De proef vindt plaats van 13 november 2008 tot 15 februari 2009.

De nachtopenstelling past in het beleid van de gemeente om het uitgaan aantrekkelijker te maken en daarbij de veiligheid te vergroten. Ook het publiek dat gaat winkelen voor de naderende feestdagen wordt met de uitbreiding van de stallingstijden een dienst bewezen.

De stalling is open van 13 november 2008 tot 15 februari 2009 tijdens de volgende nachten:

- donderdag (koopavond)/vrijdag: tot 02.00 uur vrijdagmorgen
- vrijdag/zaterdag: doorlopend naar de dagopenstelling op zaterdag
- zaterdag/zondag: tot 06.00 zondagmorgen

Medewerker van Veiligheidszorg Drenthe bewaken op dit moment de fietsenstalling aan de Wilhelminastraat. Tijdens de proefperiode doen zij dit ook s nachts.

In het kader van het Grote Stedenbeleid is met het Rijk afgesproken het aantal fietsendiefstallen terug te brengen. De gemeente werkt aan diverse maatregelen om deze afspraak uit te voeren. Bijvoorbeeld betere mogelijkheden voor aardevast stallen, voorlichting voor scholieren en meer aandacht van politie en rijwielbranche ter voorkoming van diefstal.