Gemeente Beek


Beeks college geeft gastles tijdens Dag van Repect

Beek, 5 november 2008

Op donderdag 13 november a.s. geven burgemeester en wethouders van de gemeente Beek ieder een gastles over respect aan de groepen 7 en 8 van vijf basisscholen in Beek. Deze gastlessen staan in het teken van de landelijke Dag van Respect, die wordt georganiseerd door de stichting Dag van Respect.

Wethouder Wierikx verzorgt een gastles over respect op basisschool St. Martinus, wethouder van Es op basisschool Catharina Labouré en wethouder Bijen op basisschool De Kring. De burgemeester geeft zelfs twee gastlessen op deze dag; op basisschool Spaubeek en op basisschool De Bron.

Voorafgaand aan de gastles gaan de Beekse basisscholen aan de slag met het thema respect. Hiervoor hebben alle leerlingen van groep 7 en/of 8 van de Stichting Dag van Respect een lesboekje gekregen. De Stichting Dag van Respect organiseert de Dag van Respect dit jaar voor de derde keer. Deze Stichting wil bij jongeren een respectvolle houding teweegbrengen: voor elkaar, voor natuur en milieu en voor de samenleving.

Elk jaar worden betrokken Nederlanders uitgenodigd om op de ochtend van de Dag van Respect hun persoonlijke verhaal over respect te vertellen. Dit jaar hebben zich bijna 600 gastsprekers aangemeld. Hieronder bekende namen zoals de ministers Bos, Vogelaar, Cramer en Hirsch Ballin. In Beek staan deze dag de burgemeester en wethouders dus voor de klas.

Over de Dag van Respect

Stichting Dag van Respect is een initiatief van rabbijn Awraham Soetendorp en ir. Jack van Praag. De rabbijn heeft in zijn loopbaan ervaren dat juist kinderen zich graag inzetten voor een betere wereld. Daarom startte hij een project waarin kinderen zelf actief met respect bezig zijn. Stichting Dag van Respect werd opgericht. Deze stichting stimuleert inmiddels het hele jaar door respect in de maatschappij.

Voor meer informatie kan men terecht op www.dagvanrespect.nl.