Gemeente Capelle a/d IJssel

Capellenaren buigen zich over toekomst verkeersproblematiek

Capellenaren kunnen in november meedenken over de verkeersproblematiek in en rond de gemeente. De afgelopen decennia is de hoeveelheid verkeer sterk toegenomen. Daardoor zijn ook verkeersproblemen ontstaan. In een nieuw Verkeers- en Vervoersplan worden deze en toekomstige verkeersproblemen aangepakt. Het college is daarom benieuwd naar de visie van bedrijven en bewoners op verkeer en vervoer in de gemeente.

Bereikbaarheid hoog in het vaandel
Het college vindt bereikbaarheid en doorstroom van verkeer belangrijk. "We hebben hard gewerkt om de bereikbaarheid op peil te houden, maar een aantal knelpunten moeten we nog aanpakken. Het gaat om de juiste balans tussen mobiliteit, leefbaarheid en veiligheid," vindt verkeerswethouder Hans Jacobs. In het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan komt te staan op welke duurzame manier de gemeente deze verkeersproblemen gaat aanpakken. Ter voorbereiding op dit plan heeft de wethouder in de visie 'Slim Reizen' de belangrijkste uitgangspunten op papier gezet.

Slim Reizen: Capelse visie op verkeer
In de visie van Capelle komen de belangrijkste knelpunten en de mogelijke oplossingen aan bod. Veel verkeer in Capelle komt van buiten de gemeente. Daarom staan naast plaatselijke verkeersproblemen ook regionale ontwikkelingen in de visie. Alle vervoermiddelen zijn in beeld: auto, openbaar vervoer, fietsen en lopen. Met aandacht voor de samenhang ertussen. Want waar ruimte voor de auto ontbreekt, kan de fiets of het openbaar vervoer uitkomst bieden. Vaak is dat ook beter voor de leefbaarheid en de verkeersveiligheid. Met het nieuwe Verkeer- en Vervoersplan in het vizier is het college erg benieuwd naar de ideeën van Capellenaren over de toekomst van verkeer en vervoer.

Bijeenkomst Capellenaren
Er zijn twee themabijeenkomsten voor Capellenaren. De eerste informatieavond is op donderdag 13 november van 20.00 uur tot 22.00 uur en richt zich op de regionale wegen als Algeraweg, Abram van Rijckevorselweg, de omgeving rondom het Hoofdwegplein en de Capelseweg/Kanaalweg. De tweede bijeenkomst is op dinsdag 18 november van 20.00 uur tot 22.00 uur en gaat over de verschillende vervoerswijzen zoals fiets, openbaar vervoer, auto en voetgangers binnen de gemeente.

Noot voor de redactie/

Gemeente Capelle a/d IJssel