Gemeente Brummen


Raad bijeen voor forum op 13 november

(Oorspronkelijke publicatie datum: 06-11-2008)

Op donderdagavond 13 november vinden de forumbijeenkomst van de maand november plaats van de gemeenteraad. Het gaat om twee bijeenkomsten, namelijk het forum Ruimte en het forum Samenleving. Een groot aantal onderwerpen worden die avond besproken.

De bijeenkomsten vinden plaats in het gemeentehuis en beginnen om 20.00 uur. De agenda met de achterliggende stukken kunt u vanaf vrijdag 7 november downloaden van deze gemeentelijke website (klik hier). Ook kunt u vanaf die datum een gratis exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom om de forumbijeenkomsten bij te wonen en in te spreken of mee te praten.

Onderwerpen
Om 20.00 uur begint in de oude trouwzaal het forum Samenleving. Dit forum bespreekt onder andere
de nota lokaal gezondheidsbeleid en de wijziging van de gemeenschappelijke regeling voor de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). In de raadszaal start om 20.00 uur het forum Ruimte. Enkele in het oog springende agendapunten zijn de locatiekeuze voor nieuwbouw van het gemeentehuis, de gewijzigde welstandscommissie en de uitvoering van het Integraal Huisvestingsplan voor scholen in de gemeente Brummen.

Meepraten
De forumbijeenkomsten zijn openbaar en iedereen is van harte welkom om deze bij te wonen en mee te praten. Het doel van de fora is het vergaren van informatie waardoor de vier politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering. De forumbijeenkomsten zijn bij uitstek het moment om mee te praten over onderwerpen of voorstellen. Ook bevat de agenda van een forum altijd het punt vragenuurtje, waarbij raadsleden, maar ook burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties hun mening of visie kunnen laten horen. Dit hoeft dus niet persé te gaan over een onderwerp dat op de agenda staat.

De besluitvormende raadvergadering staat in november gepland op donderdagavond 27 november 2008.