Gemeente Binnenmaas

Behandeling begroting in raadsvergadering 13 november

Op donderdag 13 november vindt in de gemeenteraad de slotbehandeling plaats van wat één van de belangrijkste stukken van het jaar is: de programmabegroting. Ter discussie staan de door het college van burgemeester en wethouders voorgestelde plannen voor het jaar 2009 en de wijze waarop deze worden betaald. Omdat er meestal meer wensen zijn dan geld en omdat de meningen over de besteding van het geld vaak uiteenlopen, moeten er keuzes worden gemaakt.
Hoe de discussie in de raad ook zal verlopen en wat voor besluiten er ook genomen worden, één ding is zeker: u krijgt er als inwoner van Binnenmaas mee te maken. U kunt de discussie volgen vanaf de publieke tribune in de raadzaal, want alle vergaderingen van de gemeenteraad zijn openbaar, ook die van donderdag 13 november. De vergadering begint om 16.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Sportlaan in Maasdam. Wie zijn of haar mening over de programmabegroting aan de raadsleden kenbaar wil maken, kan gebruik maken van het inspreekrecht. Insprekers moeten zich wel voor aanvang van de vergadering melden bij de griffier (telefonisch of via e-mail griffie@binnenmaas.nl).

Begroting inzien

De Programmabegroting 2009 ligt tijdens de openingstijden (ma., wo., do. en vr. van 9.00 tot 13.00 uur en di. van 8.00 tot 20.00 uur) ter inzage in het gemeentehuis aan de Sportlaan in Maasdam.

U kunt de begroting ook hier downloaden download .

Agenda begrotingsvergadering

De begrotingsvergadering begint op donderdag 13 november om 16.30 uur (let op: afwijkend tijdstip) in de raadzaal van het gemeentehuis in Maasdam. De agenda ziet er als volgt uit:

1. Opening

2. Spreekrecht burgers

3. Programmabegroting 2009

- 16.30 uur: algemene beschouwingen (de maximale spreektijd per fractie
is 10 minuten);

- 17.45 uur: schorsing van de vergadering;
- 19.00 uur: beantwoording college van burgemeester en wethouders in eerste termijn.
Aansluitend:

- reactie raadsfracties in tweede termijn;
- reactie college van burgemeester en wethouders in tweede termijn;

- stemming over eventuele amendementen;
- vaststellen programmabegroting;

- stemming over eventuele moties.

4. Sluiting.